Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

10.000 policistov pripravljenih na posredovanje ob morebitnem kaosu ob brexitu

Deli na:
10.000 policistov pripravljenih na posredovanje ob morebitnem kaosu ob brexitu

Britanski policist z orožjem. - Foto: Profimedia

Britanska policija je tamkajšnjo javnost včeraj pozvala, naj ne podpihuje napetosti v zvezi z izstopom Velike Britanije iz EU. Kot so navedlo vodstvo policije, je na posredovanje ob morebitnem kaosu v državi pripravljenih več kot 10.000 policistov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V nacionalnem svetu policijskih načelnikov so poudarili, da usklajujejo skupen odgovor na državni ravni ob morebitnih težavah, ki bi utegnile spremljati brexit. Med temi so navedli zamude v pristaniščih, motnje v prometu in pomanjkanje blaga.

Za posredovanje ob morebitnem kaosu so po njihovih navedbah usposobili več kot 10.000 policistov. Kot so dodali, so priprave na posredovanje vsebovale tudi najslabše možne scenarije.

Operativni vodja policijskih akcij Charlie Hall je pojasnil, da policija v prihodnjih tednih pričakuje več protestov, a za zdaj ne vidi razloga, da bi jih spremljalo nasilje. Kljub temu ob tovrstnih dogodkih po njegovi oceni lahko pride do kratkotrajnega porasta zločinov iz sovraštva. Tako se je denimo zgodilo po referendumu o brexitu leta 2016.


Vsem morebitnim žrtvam so ob tem zagotovili, da bodo njihove prijave jemali resno in jim zagotovili vso potrebno podporo.

Na policijo se je sicer že v januarju obrnilo več deset poslancev za zaščito pred grožnjami, povezanimi s političnimi delitvami glede brexita. Poveljnik londonske policije Adrian Usher, ki skrbi za varovanje politikov, je pojasnil, da so poslance že pozvali, naj si zagotovijo primerno, sorazmerno in učinkovito varnostno svetovanje in zaščitne ukrepe.

Vodja konservativcev v poslanski zbornici Andrea Leadsom pa je dejala, da v tem mesecu pričakuje bistveno poostreno varovanje poslopja.

Velika Britanija naj bi EU po trenutni časovnici zapustila 12. aprila, a je premierka Theresa May že napovedala, da bo zaprosila Evropsko unijo za vnovično preložitev brexita.