stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Londonu umorjenega ruskega oporečnika Gluškova so zadavili

Deli na:
V Londonu umorjenega ruskega oporečnika Gluškova so zadavili

Policija pred hišo Nikolaja Gluškova na obrobju Londona. - Foto: Profimedia

Britanska policija tudi smrt ruskega izgnanca Nikolaja Gluškova v Londonu preiskuje kot umor. Kot so sporočili s policije, so namreč v obdukciji ugotovili, da je bil zadavljen. Njegova družina je bila obveščena, da smrt preiskujejo kot umor, vendar tega ni želela komentirati, je sporočila odvetnica družine.

Policija je sporočila še, da bo protiteroristična enota nadaljevala preiskavo njegove smrti "zaradi povezav, ki naj bi jih imel Gluškov", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Bivšega namestnika direktorja ruske letalske družbe Aeroflot in sodelavca pokojnega kritika Kremlja Borisa Berezovskega so 12. marca našli mrtvega na njegovem domu v Londonu. Gluškov, ki je bil v Rusiji obsojen zaradi pranja denarja in prevare, je imel v Veliki Britaniji politični azil.

Ločeno preiskavo smrti Gluškova je pred tem uvedel tudi ruski preiskovalni komite. Rusko veleposlaništvo v Londonu naj bi zaprosilo tudi za informacije o njegovi smrti, vendar pa po besedah ruskega veleposlanika odgovora niso prejeli, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Zaenkrat sicer ni dokazov, da bi bila smrt Gluškova povezana z nedavno zastrupitvijo nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegove hčere Julije v Salisburyju na jugu Anglije. Zastrupitev preiskujeta tako Moskva kot London.

Britanska vlada je medtem sporočila, da bo znova preiskala 14 smrti na britanskih tleh. Po poročanju portala BuzzFeed, ki se sklicuje na ameriške obveščevalce, naj bi za temi primeri stala ruska država ali ruska mafija.

Ponovno naj bi preiskali tudi smrt Berezovskega, ki so ga leta 2013 v Londonu našli mrtvega. Po mnenju policije je šlo za samomor, Gluškov in drugi prijatelji pa so izrazili dvom o tem.