Revija Reporter
Slovenija

Žvižgač Ivan Gale o nepravilnostih z dopisom obvestil premierja Janeza Janšo, ki se mu ni odzval, zdaj pa Tarčo obtožuje lažnivih novic

Igor Kršinar

28. apr. 2020 6:00

Deli na:

Ivan Gale premieru Janezu Janši, ki je na tviterju napadel Tarčo: Ne gre za noben fake news. Kontakt z ekipo oddaje Tarča sem vzpostavil sam.

Zajem zaslonske slike

"Dokaz diktatorskega obvladovanja Slovenije ter zatiranja medijev je zadnja Fakenews Tarča RTV Slovenija. Uredila jo je kar neposredno vlada RS. Ta očitno sproti ureja tudi vse informativne oddaje na RTV in 24ur. Dobri smo," je na twitterju zapisal predsednik vlade Janez Janša.

Na očitke se je odzval žvižgač iz Zavoda za blagovne rezerve Ivan Gale, ki mu je odpisal: "Spoštovani predsednik Vlade RS. Ne gre za noben fake news. Kontakt z ekipo oddaje Tarča sem vzpostavil sam. Za mojo namero ni vedel praktično nihče. Vi se mi niste odzvali, ko sem vas 15.4.2020 hotel seznaniti z nepravilnostmi. Zakaj?"

Po včerajšnjemu TV Dnevniku pa je na facebooku zapisal: "Ravnokar sem na TV SLO slišal, da predsedniku Vlade RS ni znano, da bi ga skušal kontaktirati. To je laž! V prvi vrsti sem se želel z njim sestati, da ga seznanim z grožnjami ministra Počivalška za razrešitev takratnega direktorja Zakrajška, pa tudi z lažnimi obtožbami zoper mene, ki sem ves čas opozarjal na nepravilnosti. Pri ministru nisem uspel in je bilo tako, kot bi govoril steni."

Priložil je še kopijo elektronskih sporočil premierju Janši. V prvem, ki ga je poslal 15.4. ob 15.51, mu je sporočil: "Spoštovani g. predsednik Vlade RS, v seznanitev vam pošiljam dopis ministra Zdravka Počivalška. Prosim za sestanek z vami, preden bodo šle stvari predaleč."

V drugem pa piše: "Spoštovani g. predsednik Vlade RS, želim vas samo še dodatno seznaniti, da sem ta dopis, ki mi ga je v vednost poslal direktor Anton Zakrajšek, vam poslal brez njegove vednosti ali soglasja. Ob branju ministrovih obtožb sem ogorčen in razočaran, ker je resnica daleč od zapisanega. Ker sem v dopisu večkrat osebno omenjen kot direktorjev namestnik, čutim dolžnost, da vas predhodno seznanim tudi s protiargumenti, ki jih je navedel minister Zdravko Počivalšek."