ota 02 Odkrito.si

Ota Širca Roš psihično ni pripravljena, druga ...

Alsin Levent Svet24.si

To je 35-letnik, ki je v nedeljo v grob poslal ...

feng šuj dreamstime_xxl_2385781 Petisvet.si

Feng šuj recept, da naš dom postane tempelj sreče

hrvaška, menjalnica Svet24.si

Britanski par hrvaške turistične skupnosti ...

taksi, pretep, beograd Svet24.si

VIDEO: Srdit »babji ravs« v beograjskem taksiju

Khloe Kardashian Najstnica.si

Tokrat ga je dokončno zapustila

Andrej Škufca, Melinda Škufca Njena.si

Andrej Škufca postal očka!

Slovenija

Novinarska levičarska jurišnica s TV Slovenija dokazuje, da ji je na RTV dovoljeno vse

Deli na:
Novinarska levičarska jurišnica s TV Slovenija dokazuje, da ji je na RTV dovoljeno vse

Foto: Bobo - Mojca Pašek in Eugenia Carl

Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc tolerira, da novinarka Eugenija Carl po facebooku javno obračunava z RTV Slovenija in novinarji tega zavoda.

Novinarska levičarska jurišnica s TV Slovenija, Eugenija Carl, dokazuje, da ji je na RTV Slovenija dovoljeno vse. Že dlje časa po omrežju facebook (FB) javno napada lastno medijsko hišo RTV Slovenija in celo posamezne novinarske kolege s TVS.

Na FB je nedavno čestitala novinarki POP TV, češ da je naredila odličen prispevek o dogajanju v Sloveniji med 2. svetovno vojno, to naj bi bila lekcija javni televiziji. Na slednji po mnenju Carlove »ideološko revidiranje zgodovine ne poneha in ne poneha«.

Jasno je, kdo naj bi »revidiral zgodovino«. Pred nekaj tedni je namreč ob mitingu zveze borcev zoper novinarja TVS Jožeta Možino zapisala, da »nacionalna televizija ni Možina. Tu smo zaposleni, ki profesionalno opravljamo svoje delo …«.

Podobnih javnih objav je še več. Kdo daje Carlovi pravico, da sama sebe razglaša za nacionalno televizijo, medtem ko Možina po njenem to ni!? Generalnega direktorja RTV Igorja Kadunca smo vprašali, kako bo ukrepal, da bo Carlova z napadi na druge novinarje iz javnega zavoda, kjer je zaposlena, in na samo RTV prenehala. Jo bo sankcioniral? S tem ravnanjem novinarka grobo krši Poklicna merila in načela novinarske etike na RTV, saj škodi verodostojnosti in ugledu RTV in novinarjev, ki jih napada.

Kadunc odgovarja, da vodstvo RTV od vseh sodelavcev pričakuje, da ohranjajo dostojanstvo tudi v zasebnem komuniciranju na družbenih omrežjih (sploh ne gre za zasebno komuniciranje, objave Carlove so javne). Po njegovih besedah pa v Poklicnih merilih ni zapisano, kateri organ naj bi ugotavljal kršitve, pri čemer so disciplinski ukrepi možni zgolj ob ugotovljenih kršitvah.

Izražanje osebnih mnenj je pravica vsakega posameznika, doda Kadunc, pri tem pa sodelavci RTV tudi z delovanjem po družbenih omrežij soustvarjajo podobo javnega servisa, »zato jih na premišljeno in odgovorno javno komuniciranje opozarjajo.«

To je vse, kar lahko storijo, češ da gre za zasebno komunikacijo. Trditev o zasebni komunikaciji je neresnica, saj Carlova vpogleda v svoje objave na FB ni omejila. 

Loading...