princ harry Svet24.si

Princ Harry se je spravil na paparace

usodna odločitev Dobra karma

Tako vaš rojstni datum vpliva na sprejemanje ...

Pamela Anderson, Jon Peters Svet24.si

Pamela Anderson se je skrivaj poročila

grosuplje, streljanje, 21.-1 Svet24.si

Krvava drama v Grosupljem: 44-letnik umoril ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj takole uživa v vročem Dubaju

Vesna Janković Njena.si

Strta Vesna Janković - izgubila je očeta

Slovenija

Nezaslišana požrešnost: RTV Slovenija našla način, kako izmolsti dodaten denar od državljanov!

Deli na:
Nezaslišana požrešnost: RTV Slovenija našla način, kako izmolsti dodaten denar od državljanov!

Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc. - Foto: Bobo

Ker generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc ni uspel s predlogom vladi za zvišanje rtv prispevka, se je domislil druge variante: prispevek bodo plačevali ne le tisti, ki imajo televizijski ali radijski sprejemnik, pač pa tudi vsi z internetom.

Kadunc je nedavno naletel na gluha ušesa ob pozivu vladi, naj država za prihodnje leto zagotovi dodaten denar za poslovanje RTV Slovenija. Predlagal je zvišanje prispevka za en evro (s sedanjih 12,75 evra na 13,75 evra), kar bi pomenilo osem odstotkov. Kot argument je navedel inflacijo in zvišanje plač v javnem sektorju. Zaposleni na RTV namreč sodijo med javne uslužbence.

A se je generalni direktor uštel. Javna televizija je res precej servilna do sedanje vlade, vendar je premier Marjan Šarec pač populist in ve, da javnost ne bi bila naklonjena zvišanju RTV prispevka. Tako predloga ni sprejel.


Kako bo torej Kadunc vendarle prisilil ljudi, da bodo plačevali več? Na način, da bodo po novem morali rtv prispevek plačevati tudi tisti, ki sploh nimajo televizijskega ali radijskega sprejemnika, vendar imajo dostop do interneta. Teh naj bi bilo okoli 25 tisoč. S tem bi javni zavod na letni ravni pridobil dodatne skoraj štiri milijone evrov.

Čeprav se bo morda premier Šarec zdaj sprenevedal, da »nima nič s tem«, to ne drži. Nekdanji minister za kulturo v Šarčevi vladi Dejan Prešiček (odletel je zaradi očitkov o mobingu nad zaposlenim) je dal že oktobra lani uradno stališče ministrstva za kulturo glede tega vprašanja. Zapisal je, da zakon o RTV Slovenija določa, da mora prispevek plačevati vsak, kdor ima radijski ali televizijski sprejemnik oziroma drugo napravo, ki omogoča sprejem radijskih oziroma televizijskih programov.

Med te 'druge naprave' na ministrstvu štejejo tudi prenosne ali namizne računalnike… Po njihovem so tako zavezanci tudi ljudje, ki na območju Slovenije do programov RTV dostopajo prek interneta. Med te štejejo očitno tudi uporabnike mobilnih telefonov.

loading...
Loading...