zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zver: Türkov program je nasprotovanje vsemu, kar za izhod iz krize predlaga ta vlada

Deli na:
Zver: Türkov program je nasprotovanje vsemu, kar za izhod iz krize predlaga ta vlada

Foto: Bobo

Predsedniški kandidat SDS in NSi Milan Zver je na konvenciji, ki sta jo v podporo njegovi kandidaturi v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu danes priredili stranki, Novomeščane povabil, naj ga kot volivci podprejo pri njegovi politiki treh mostov. Po njegovih besedah bodo lahko deblokirali Slovenijo le s politiko, ki vodi preko teh mostov.

Kot je pojasnil Zver, bi rad svoje volilno telo povabil v politično stabilnost Slovenije, s tem namenom pa bo predlagal uvedbo večinskega volilnega sistema, ki jo po njegovem edini omogoča.

Kot drugi most je navedel razvoj Slovenije v trdnejšo gospodarsko in bolj učinkovito gospodarsko ter socialno strukturo, s tem, da bi dal večji poudarek družbi dela in reformam, ki jih je nujno treba sprejeti v relativno kratkem času. Njegov tretji poudarek oz. most pa je namenjen utrjeni nacionalni in domovinski zavesti, je dodal.

Zver je v svojem govoru podprl vse ukrepe in reforme vlade Janeza Janše ter zanimanje za nove slovenske obveznice označil za obetajoče. Dotaknil pa se je tudi svojih tekmecev, ki po njegovem za razliko od njega nimata programa.

Sedanji predsednik Danilo Türk ima po njegovih besedah bolj "program ne, saj nasprotuje vsemu, kar za izhod iz krize predlaga ta vlada", je ocenil. Za Boruta Pahorja pa je Zver dejal, da mu je "forma bližje kot vsebina".

Na konvenciji mu je podporo med drugimi javno izrekel še direktor novomeškega Centra kulinarike in turizma Grm ter nekdanji predsednik državnega sveta Tone Hrovat, ki je med drugim dejal, da lahko Zver Sloveniji povrne pomlad, ugled in zaupanje.

Evropski poslanec Lojze Peterle je Zvera označil za človeka treh barv slovenske zastave in poudaril, da je prišel čas, da slovenska pomlad enkrat zmaga tudi na predsedniških volitvah.

Nadaljeval je, da ima za kaj takega Zver najboljše osebne in strokovne kvalifikacije. Peterle je prepričan, "da države iz krize ne more popeljati nihče drug kot človek, ki je pozoren do vseh in ki je demokrat in poštenjak in ki dobro razume Evropo" .

Zverovo kandidaturo je z besedami, da gre za človeka, ki vidi dlje, podprl še minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak. "Takšnega človeka v takšnih časih potrebujemo," je med drugim povedal.

Na TEJ POVEZAVI lahko prenesete govor Lojzeta Peterleta.

Na TEJ POVEZAVI lahko prenesete govor Milana Zvera.