tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

slovenci katedrala slovenski navijači Ekipa24.si

Sijajni prizori iz Kölna! Slovenci pred mogočno ...

Slovenija

Zver in Türk skupaj v Planici

Deli na:

Predsednik republike Danilo Türk in napovedani kandidat SDS na predsedniških volitvah Milan Zver sta se danes srečala v Planici, kjer je potekalo finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Predsednik Türk političnega dogajanja ni komentiral, Zver pa je povedal, da si na volitvah želi predvsem čim boljše izbire in poštenega boja.

Po mnenju Zvera je za pogovor o možnostih obeh do zdaj napovedanih kandidatov na predsedniških volitvah konec leta še prezgodaj. Ankete sicer že kažejo neko trenutno razpoloženje v volilnem telesu, a je do volitev še nekaj mesecev, tako da se lahko še marsikaj spremeni, je dejal.

Kdor je že predsednik, "ima po neki logiki prednost", med drugim tudi glede spremljanja medijev in javnosti, je povedal Zver. Kdor se pridruži tekmi za predsedniško mesto, ima torej po Zverovi oceni nekoliko manjšo možnost za uspeh.

Sam si sicer želi, da bi predsednik države dobil na volitvah čim več protikandidatov in da bi državljani in državljanke tako dobili dobro izbiro. Če bo na volitvah zgolj peščica kandidatov, bo to za volivce pomenilo manjšo in slabšo izbiro, meni.Slovensko volilno telo je polarizirano, kar je običajno tudi v stabilni demokraciji, meni Zver in dodaja, da bi bilo dobro, če se v vsakem političnem polu pojavi več kandidatov in potem ljudje med njimi izberejo najboljšega. Sam hkrati upa na pošteno "tekmo" in da bodo vsi kandidati imeli dovolj možnosti za predstavitev slovenski javnosti. Prireditev v Planici je ena izmed tovrstnih priložnosti, je dodal.

Sam morebitnih protikandidatov ne želi ocenjevati. Želi si predvsem dobre konkurence in izbire za ljudi. V tem pogledu si želi tudi vstopa bivšega premiera Boruta Pahorja v volilni boj, je dejal.

V Planici sta se Türk in Zver, ki sta že napovedala kandidaturo za predsednika države, srečala le bežno in se rokovala, dogajanje pod skakalnico pa sta spremljala le deset metrov narazen. Predsednik države v Planici ni želel dajati izjav o politiki, je pa pred začetkom skokov pozdravil poslušalce Radia Slovenija in preko ozvočenja večtisočglavo množico obiskovalcev prireditve.