Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zoran Janković v intervjuju: Če ne bi delal nič, se z mano nihče ne bi ukvarjal

Deli na:
Zoran Janković v intervjuju: Če ne bi delal nič, se z mano nihče ne bi ukvarjal

Ljubljanski župan Zoran Janković - Foto: Primož Lavre

Dokler bo v formi in mu tudi zdravje dobro služi, ne vidi razloga, da bi odnehal, čeprav bo čez dobra dva meseca star 70 let. Vse je v energiji, v zadovoljstvu, pravi Zoran Janković, ki že šestič kandidira za župana Ljubljane. Pričakuje zmago v prvem krogu in večino v mestnem svetu. V šestnajstih letih županovanja je izpeljal kar 2400 projektov, se rad pohvali. Želi si, da se jih zaključi še pet: trgovski del Stožic, Plečnikov stadion, Emonika, Rog, prenova osrednje tržnice in gradnja parkirne hiše pod njo. Zanimivo, da mu niti opozicija ne očita, da bi bil neučinkovit. A na Jankovića ne letijo več kritike samo z desne, zadnja leta so nekateri zelo glasni tudi na levici.

Janković v intervjuju Ljubljančane povabi, da gredo na volišča. Pričakuje zmago v prvem krogu in večino v mestnem svetu. Želi si, da bi glasovalo vsaj 50 odstotkov volivk in volivcev.

Če bi bil Aleš Hojs kandidat, Ljubljančanov ne bi bilo treba vabiti na volišča, pravi. V tem primeru bi bila po njegovem udeležba do zdaj najvišja. Še enkrat bi se zgodilo, da bi bila SDS v Ljubljani potolčena. Ne poražena, potolčena!

Na kritike, da vsi politiki kradejo, odgovarja: Tisto pola sebi, pola šarcu ... je veljalo za Tita. Ko je Jugoslavija razpadla, je bil napis Tito, ti si krao, al' si i nama dao.

Zakaj premier Rober Golob po njegovem ni novi obraz v državni politiki in kako je med pandemijo sodeloval z Janezom Janšo.

Janković napoveduje, da bodo zaradi stanovanjskih gradenj na kar enajstih lokacijah cene v prestolnici upadle na 2500 evrov brez davka po kvadratnem metru. Na trgu se bo to zgodilo v dveh letih. Ponudba bo tako velika, da bo presegla povpraševanje.

Šrotu in Bavčarju, ki sta ga izigrala v Mercatorju, želi čim bolj mirno življenje, z nacionalnega vidika pa mu je pa žal, saj ne bi šlo toliko naših podjetij v tuje roke ali v stečaj. Mercator pa je šel, kamor je šel.

Jankoviću smo zastavili tudi vprašanje ali ju je obiskal v zaporu na Dobu.

INTERVJU V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24