Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zoran Janković se je na Pop TV spet zlagal

Deli na:
Zoran Janković se je na Pop TV spet zlagal

Pretendent za mesto premiera Zoran Janković je danes na Pop tv pojasnjeval, da njegovo zamolčanje o lastništvu hiše v naselju Brvace v Grosupljem, ni ne laž ne napaka.

Do zdaj je več medijem v odgovoru na vprašanje, kaj vse ima v lasti, odvrnil, da le hišo v Ljubljani in travnik pri Bovcu. Na televiziji se je izmotaval, da je sam res formalni lastnik hiše v Grosupljem, kjer živi njegov mlajši sin Jure, vendar pa to hišo v družini štejejo za Juretovo...

Toda pozor, še bolj se je zapletel, ko je omenil, da njegov drugi sin Damijan živi v stanovanju, ki ga je kupil.

V resnici Damijan Janković živi v 215 kvadratnih metrov velikem elitnem stanovanju v centru Ljubljane v stavbi znani pod vzdevkom močerad, vendar ni lastnik tega stanovanja! Citiramo Damijanove odgovore v zvezi s člankom, ki smo ga v Reporterju objavili avgusta v katerem smo razkrivali premoženje Jankovićevih sinov.

Damijan Janković:

„Lahko pa vam sporočim, da nikoli nisem bil lastnik ne stanovanja ne stanovanjske hiše.“

V drugem odgovoru je pojasnil: „Nikoli vam nisem potrdil ne zanikal, da živim na spodaj navedenem naslovu, vas pa obveščam, da imam sklenjeno najemno razmerje z lastnikom stanovanja, v katerem živim. Višine najemnine pa vam ne mislim razkriti!!!“

Kot lastnik stanovanja v stavbi močerad je v registru geodetske uprave navedena družba Hypo Leasing, naši viri pa pravijo, da je bila pred tem lastnica kar družba Electa. Zakaj bi lastnik podjetja (Damijan je solastnik Electe) kot najemnik živel v stanovanju svojega podjetja, pokažejo davčni razlogi. Med davčno priznane stroške lahko v svojem podjetju obračuna amortizacijo stanovanja, stroške za elektriko, komunalo, vzdrževanje...  Razlika med zmanjšanjem plačila davka (zaradi znižane davčne osnove) in davka od dobička, ki ga mora podjetje obračunati iz naslova najemnine, je čisti prihranek. Kot kaže, pa je Electa zaradi finančne stiske to stanovanje prodala Hypo Leasingu s poslom sale and lease back (prodaja in spet najem).