Zlomljena noga in nos za gin leta v Evropi
Butična destilarna Broken Bones iz Ljubljane si je pred slabim mesecem priborila prestižni naslov Gin leta 2021 na tekmovanju World gin awards. Šok za ustanovitelje, ki kuhajo to pijačo in tudi za ocenjevalce same, ki so nagrado podelili tipu gina, za katerega niti v sanjah ne bi pričakovali, da lahko postane gin leta v Evropi.
V novi številki Reporterja podrobno opišemo kaj vse je potrebno za tak dosežek in kako se je vse skupaj začelo. Kako iz zabavnega hobija, ki sta se ga lotila filozof Borut Osojnik in računalničar Boštjan Marušič dejavnost postane posel in kaj je pri tem imela strokovnjakinja marketinga v farmacevtski industriji Polona Preskar?
Prav tako odgovorimo na vprašanje kaj se zgodi, če profesor filozofije in inženir računalništva poskusita variti in oblikovati baker, da bi dobila kotel za destilacijo viskija.
V destilarni z ljubljanskega Viča pa so pojasnili zakaj je njihov glavni produkt gin, ki ga izvažajo v številne države po vsem svetu in koliko so k prepoznavnosti znamke Broken Bones in k izvozu pripomogle nagrade, ki jih pobirajo kot po tekočem traku.
VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24