hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Živčec Kalanova za zdaj ostaja na čelu Zdravniške zbornice

Deli na:

Volitev za predsednika Zdravniške zbornice Slovenije se je udeležilo manj kot 50 odstotkov volilnih upravičencev, s čimer po statutu zbornice volitve niso veljavne. Novi predsednik skupščine mora razpisati nove volitve za predsednika, do potrditve novega mandata predsednika pa bo zbornico vodila dosedanja predsednica Gordana Živčec Kalan.

Od 9076 članov zbornice z volilno pravico se je volitev za predsednika udeležilo 3963 članov, so sporočili iz zbornice. Tako je volilna udeležba znašala 43,66 odstotka, medtem ko bi se moralo volitev po statutu udeležiti vsaj 50 odstotkov upravičencev, da bi bile te veljavne.

V skladu s statutom zbornice bo novi predsednik oz. predsednica skupščine zbornice razpisal nove volitve za predsednika. Hkrati so namreč potekale tudi volitve za poslance skupščine zbornice. Poročilo bo komisija izdelala po preštetju vseh glasovnic za poslance, ki v tem trenutku še poteka, so še sporočili iz zbornice.

Kandidata za predsednika sta bila sicer zdravnika Valentin Sojar in Gordana Živčec Kalan. Za stolček predsednika zbornice sta se potegovala že pred štirimi leti. Takrat je za Živčec Kalanovo glasovalo 53 odstotkov, za Sojarja pa 29 odstotkov glasujočih. Živčec Kalanova tokrat ni prejela podpore glavnega odbora sindikata Fides, soglasno so namreč podprli Sojarja.