palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Primc: Masleša je danes "sfukal" Janšo (FOTO)

Deli na:
Primc: Masleša je danes "sfukal" Janšo (FOTO)

Foto: Jože Biščak

"Sfukati ga je potrebno, popolnoma ga je potrebno sfukati," je Aleš Primc na današnjem protestu pred vrhovnim sodiščem citiral Branka Maslešo. "In to je danes Masleša naredil," je Primc povzel današnjo odločitev senata VS v zadevi Patria.

V ponedeljek smo simbolno pokopali pravno državo in hkrati zasejali upanje, da bomo zgradili resnično državo vladavine prava,s o v Odboru 2014 povedali pred današnjim protestom. Po odločitvi VS je Primc dejal: "Branko Masleša, pozivamo vas, da nemudoma odstopite z mesta predsednika Vrhovnega sodišča."

Ta odločitev nas ne bo odvrnila od cilja, je bil odločen Primc. "Vztrajali bomo dokler ta krivična sodba ne bo odpravljena." Množica protestnikov ga je podprla z vzkliki "Lustracija, lustracija!"

"V otroštvu sem spoznaval, da je nekaj hudo narobe pri nas. Da v gnilem kapitalizmu ni pomanjkanja," je povedal Igor Gošte. Slavna alpinistka Marija Štremfelj pa napoveduje, da bo "prvi znak, da bo Slovenija stopila na pot demokracije, pravična sodba za Janeza Janšo."

"Slovensko sodstvo dobiva čedalje slabše ocene," je ugotovila Andreja Valič Zver, ki je spomnila: "Ljubo Sirc je bil obsojen na smrt. Sodbo so spremenili v 20-letno zaporno kazen. Že 22 let išče svojo pravico."

Vsak narod se spoštuje toliko, kot upošteva vladavino prava, je opozorila Sue Sirc, žena političnega zapornika, profesorja dr. Ljuba Sirca. "Naš primer je samo en od tisočih primerov katerim je v Sloveniji kršena pravica."

V odboru so se na odločitev VS odzvali z nujnim sporočilom:

Spoštovani,

nekateri mediji so objavili, da naj bi bila že znana odločitev Vrhovnega sodišča v zahtevi za varstvo zakonitosti političnega zapornika Janeza Janše. Če navedbe držijo je današnja odločitev petčlanskega senata vrhovnih sodnikov žal pričakovana, glede na to, da v senatu sedi tudi predsednik Vrhovnega sodišča Branko Masleša, ki je v preteklosti že dokazal, da je njegova strokovna objektivnost pod velikim vprašanjem. Načelo nepristranskosti Branko Masleša krši tako, da je to vidno tudi z lune. Tako je žrtev politično montiranega procesa Janez Janša še naprej v nezakonitem in nepravičnem zaporu, s čimer so njemu in njegovi družini kršene človekove pravice in temeljne svoboščine, časa, ki je bil njemu in njegovi družini po krivici odvzet, pa ne more povrniti prav nihče. Kaže, da v Sloveniji še kar nimamo neodvisnega in nepristranskega sodstva, zato bo Odbor 2014 vztrajal vse dokler ne bomo živeli v pravni in demokratični državi, v kateri vlada vladavina prava.

S shodi pred Vrhovnim sodiščem bomo nadaljevali do javne objave sodbe, nato pa bomo svoje aktivnosti preselili pred Ustavno sodišče.

Odbor 2014, 1 10. 2014