pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

»Že 53. dan je zaprt slovenski osamosvojitelj, obsojen v politično montiranem procesu!« (FOTO)

Deli na:
»Že 53. dan je zaprt slovenski osamosvojitelj, obsojen v politično montiranem procesu!« (FOTO)

Foto: Jože Biščak

Danes mineva že 53. dan zapora žrtve politično montiranega sodnega procesa Janeza Janše, so sporočili iz Odbora 2014 ob današnjem prižiganju sveč pred sodiščem v Ljubljani. Odbor zaradi "neodzivnosti Vrhovnega sodišča" nadaljuje z aktivnostmi, ki naj Slovenijo popeljejo "na pot normalnosti, ki je značilna za zahodnoevropske demokratične in pravne države".

Po uvodnem petju hime so se na shodu pred sodiščem zvrstili govorci. Martina Prevejšek je opozorila: "Že 53.dan je zaprt slovenski osamosvojitelj, ki je bil obsojen v politično montiranem procesu." Navaja pisanje Jožeta Biščaka v Reporterju, da sta bili dve tretjini sodnikov v zvezi komunistov, "sodijo pa nam tudi v današnjem času".

Stane Granda je zaskrbljen, da "Slovenija tone civilizacijsko". Kar se dogaja med Ukrajino in Rusijo, se v Sloveniji dogaja znotraj nje, pravi Granda, ki je prepričan, da je gospodarska kriza orožje za manipuliranje starih totalitarnih sil.

"Zahtevamo tako delovanje sodišč, ki ne bo kratilo človekovih pravic. Zahtevamo dokaze. Dajemo podporo stroki, ne pa politiki," je odločen Granda.

Janez Janše je zaprt že 53. dan brez enega samega dokaza, pravi Romana Tomc. "Vsi mi smo lahko žrtve krivosodja!" Poziva: "Vztrajajmo do konca, bodimo kulturni in dostojanstveni, ne morejo nam vzeti zagona, ker nas je vsak dan več."

"Kot so moji starši pred 25 leti stali na Roški, stojim danes jaz pred vrhovnim sodiščem za isto stvar," je povedala Maruša Gorišek. "Vztrajali bomo dokler ne bomo zaživeli v svobodni in pravični državi."