Revija Reporter
Slovenija

Združeni za Slovenijo s peticijo v podporo vladi: Vlada nas potrebuje!

Reporter

8. maj. 2020 8:19 Osveženo: 11:38 / 08. 5. 2020

Deli na:

Janez Janša

Primož Lavre

Koordinacija Združeni za Slovenijo je začela s peticijo »Potrebujemo vlado, ki zna in zmore - in taka vlada potrebuje nas!« zbirati podpise podpore vladi.

V Združeni za Slovenijo se zahvaljujejo vladi Janeza Janše, da je Slovenija zaenkrat ena najbolj uspešnih držav v boju s koronavirusom. Izraža ji tudi podporo pri njenem prihodnjem delu v korist vseh državljank in državljanov.

Peticija »Potrebujemo vlado, ki zna in zmore - in taka vlada nas potrebuje!«

»Z veliko požrtvovalnostjo vlade, zdravstvenih delavcev, civilne zaščite, policije, vojske, trgovk in drugih zaposlenih ter ob upoštevanju vladnih navodil s strani velike večine državljank in državljanov je Slovenija po vseh kazalcih ena najboljših držav v Evropski uniji v spopadu s koronavirusom,« pravi peticija.

Marjan Šarec je pred problemi epidemije koronavirusa neodgovorno odstopil z mesta predsednika vlade, pravi peticija. Janševa vlada je nato v »izredno težkih razmerah hitro in učinkovito pomagala slovenskemu zdravstvu, nakupila nujno opremo, ki je ni bilo; izvajala varnostne ukrepe za preprečitev širjenja epidemije ter sprejela nujne ukrepe za blažitev socialnih stisk državljanov ter gospodarstva,« pravijo avtorji peticije.

Nekdanjim vladnim strankam peticija očita, da »v sodelovanju s svojimi državno financiranimi satelitskimi organizacijami in največjimi mediji od prvega dne naprej z lažmi, podtikanji in javnimi provokacijami rušijo vlado z namenom, da država pri soočanju s koronakrizo ne bi bila uspešna«.

Združeni za Slovenijo napovedujejo tudi vseslovenske shode v zahvalo in podporo vladnim prizadevanjem za skupno dobro, ko bodo razmere organizacijo takih dogodkov dopuščale.