benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zdravniki o zaostrenih razmerah v zdravstvu

Deli na:
Zdravniki o zaostrenih razmerah v zdravstvu

Foto: Bobo

Zdravniška zbornica Slovenije bo danes na izredni skupščini obravnavala zaostrene razmere v zdravstvu. Poslabševanje razmer se po oceni zbornice namreč odraža v nezadovoljstvu bolnikov, zdravnikov in drugih zdravstvenih strokovnjakov. Skupščine se bo udeležila tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.

"Povečana pojavnost tudi najhujših oblik nestrpnosti in agresije v zdravstvenih ustanovah je povod za intenzivnejše razprave o dejanskem položaju zdravnikov in zobozdravnikov ter drugih zdravstvenih strokovnjakov v našem zdravstvu," so v vabilu zapisali na zbornici.

Na izredno sejo skupščine so povabili tudi predsednika republike Boruta Pahorja, premierja Mira Cerarja, vodje poslanskih skupin, člane parlamentarnega odbora za zdravstvo, predstavnike zdravniških organizacij ter Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Kot so za STA pojasnili na zbornici, se bodo po njihovih informacijah predstavniki vabljenih skupščine udeležili.

Njihova udeležba je po oceni zbornice pomembna, saj bodo s tem pokazali pripravljenost upoštevanja njihovih mnenj in stališč kot ključnih pri pripravi nujnih ukrepov pri izhodu iz kriznih razmer v zdravstvu.

Skupščinski svet Zdravniške zbornice Slovenije, ki je sestavljen iz vseh predsednikov regijskih odborov, se je tudi odločil, da bodo na skupščini obravnavali deklaracijo o priporočilih zbornice za izhod iz krize javnega zdravstva.