nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Eni bi Čebašek-Travnikovi oklestili plačo, drugi bi jo kar razrešili

Deli na:
Eni bi Čebašek-Travnikovi oklestili plačo, drugi bi jo kar razrešili

Foto: Bobo

Izredna skupščina zdravniške zbornice, na kateri bodo odločali o plači nove predsednice zbornice Zdenke Čebašek-Travnik, bo naslednji teden.

To je včeraj po seji skupščinskega sveta povedal predsednik skupščine Marko Bitenc. Po njegovih besedah pa so dobili tudi dovolj pobud za glasovanje o razrešitvi predsednice Čebašek-Travnikove na skupščini.

Bitenc je povedal, da na seji ni bilo izpostavljenih konkretnih predlogov in kritik v zvezi z razrešitvijo predsednice zdravniške zbornice. Dodal je, da so se na seji dogovorili o predlogu plače predsednice, vendar pa bo več o tem povedala predsednica sama na torkovi novinarski konferenci. Neuradno naj bi skupščini v potrditev predlagali plačo 8000 evrov bruto.

Višina plače, ki jo pričakuje nova predsednica zbornice, je namreč med zdravniki dvignila mnogo prahu. Zapustili so jo trije člani njene najožje ekipe, prišlo je celo do pozivov k njenemu odstopu oziroma razrešitvi.



Čebašek-Travnikova, ki je mandat prevzela 13. februarja, je predsedniku skupščine zbornice Marku Bitencu dejala, da pričakuje plačilo nekje med nekdanjima predsednikoma zbornice Andrejem Možino in Gordano Živčec Kalan, kar ob polni delovni obremenitvi znaša med 8000 in 10.000 evrov bruto.

Za 8000 evrov bruto naj bi se Čebašek-Travnikova in Bitenc dogovorila pred dobrim tednom dni, čeprav noben od njiju tega ni želel potrditi.

Čebašek-Travnikova za STA še ni komentirala dogajanja. Za POP TV je ob začetku afere dejala, da ne bo odstopila. Nato pa je sklicala novinarsko konferenco, na kateri je želela pojasniti okoliščine glede njene plače, a jo je kmalu odpovedala. Pred novinarje naj bi vendarle stopila v torek.