cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Walter Wolf se ne bo vrnil v Slovenijo: »Saj nisem neumen.«

Deli na:
Walter Wolf se ne bo vrnil v Slovenijo: »Saj nisem neumen.«

Foto: Primož Lavre

Odvetnik poslovneža Walterja Wolfa, izločenega iz postopka v zadevi Patria na ljubljanskem okrajnem sodišču, Markus Singer je nad današnjo obsodilno sodbo v primeru Patria presenečen. Kot je dejal za STA v prvem odzivu, je pričakoval oprostilno sodbo.

"Zame je veliko presenečenje, da so obsojeni," je dejal Singer. "Pričakoval sem, da bodo oproščeni," je dodal.

V zvezi s pričakovanji o nadaljnjem postopku glede Wolfa pa je dejal, da mora najprej govoriti z Wolfom in njegovim odvetnikom v Sloveniji. Podrobnejši komentar pa bo lahko podal šele, ko bo s sodišča prejel sodbo in njen prevod. "Ta trenutek ne vem ničesar o dokazih, na podlagi katerih je sodišče sprejelo danes izrečeno obsodbo," je pojasnil.

Wolf pa je za Televizijo Slovenija na vprašanje, ali se bo vrnil v Slovenijo, odgovoril, da ne, saj ni neumen. Povedal je še, da ne more biti obsojen, če ni na sodišču.



Ljubljansko okrajno sodišče je vse tri obtožene v zadevi Patria, predsednika SDS Janeza Janšo, lastnika Rotisa Ivana Črnkoviča in brigadirja Toneta Krkoviča, spoznalo za krive kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih oklepnikov Patria.

Zgodba pa še ni zaključena, saj sodba še ni pravnomočna in je že zdaj pričakovati vložitev pritožb na drugostopenjsko sodišče, prav tako pa se mora postopek končati še zoper nekdanjega prvega moža Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) Jožeta Zagožna in poslovneža Walterja Wolfa, ki sta izločena iz postopka. Prvi je zbolel, Wolf pa je odšel v Kanado. Zoper njega je razpisana mednarodna tiralica, odrejen je tudi pripor.

Wolf je bil tudi med peterico, ki je bila v Avstriji med drugim obtožena podkupovanja in industrijskega vohunjenja. Dunajsko deželno sodišče, kjer se je sojenje začelo januarja 2012, je sodbo izreklo 5. aprila letos. Prvoobtoženi Wolfgang Riedl je bil spoznan za krivega v več točkah obtožnice, med drugim za podkupovanje v Sloveniji. Trije soobtoženi so bili oproščeni, Wolfu pa sodbe zaradi odsotnosti niso izrekli.