pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vrtec Zarja: Vzgojiteljici zanikata trpinčenje otrok

Deli na:
Vrtec Zarja: Vzgojiteljici zanikata trpinčenje otrok

Kljub temu, da je ravnateljica kamniškega vrtca Zarja, ki se je znašel v središču pozornosti zaradi očitkov o neprimernem ravnanju z otroki, včeraj zatrdila, da sta vzgojiteljici priznali neprimerno ravnanje in da sta prostovoljno dali odpoved, je ena od njiju za medije povedala, da nista trpinčili otrok in da sta bili v odpoved prisiljeni.

Ravnateljica Jelka Golob je včeraj sicer potrdila, da sta vzgojiteljici sami priznali, da sta enega od otrok umirjali z izločanjem na teraso. Nemirnega otroka naj bi v eni od skupin v mrazu zaprli na balkon, otrokom naj bi tudi grozili, da jim bodo z lepilnim trakom prelepili usta. Vzgojiteljici pa sta po njenih besedah odpoved podali sami in nista bili odpuščeni.

Očitke pa je zavrnila vzgojiteljica skupine, ki je za medije zatrdila, da s pomočnico otrok nista trpinčili, temveč da sta enega od dečkov, ki je bil nasilen do ostalih vrstnikov, izločili iz skupine.


"Pomočnica ga je enostavno morala izločiti že iz varnostnih razlogov, zato ga je peljala na predel do vrat, ki vodijo na teraso. Vrata pa so bila odprta, čeprav ne čisto na stežaj," je za POP TV povedala vzgojiteljica.

A po njenih besedah so se med starši otrok razširile informacije, da sta otrokom zalepili usta in jih v mrazu zapirali na balkon. "Nato sva morali s pomočnico na razgovor k ravnateljici, ki naju je potisnila v kot in nama zagrozila s policijo," je povedala vzgojiteljica, ki je dodala, da ni vedela, kaj naj stori, kot pa da poda odpoved.

Ravnateljica, ki je včeraj na novinarski konferenci zanikala, da sta vzgojiteljici pod pritiskom dali odpoved, pa se sama, kljub temu, da bi morala že ob sumu storitve kaznivega dejanja poklicati policijo, ne čuti krivo in odgovorno. "Ne razmišljam o svojem odstopu, ker sem svoje ukrepe izvedla ustrezno in v namen zaščite otrok," je zatrdila Golobova.