Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vrhovno sodišče zavira AVK, ki je United Group ukazala prodajo programov Sport Klub

Deli na:
Vrhovno sodišče zavira AVK, ki je United Group ukazala prodajo programov Sport Klub

United Group mora prodati športne programe iz sheme Sport Klub. - Foto: Sport Klub

Vrhovno sodišče je odločilo, da se do pravnomočne odločbe sodišča odloži izvršitev odločbe Agencije za varstvo konkurence (AVK) v zvezi z dejavnostjo izdajanja športnih TV programov.

Agencija za varstvo konkurence je namreč družbi United Group ukazala, da mora odprodati 13 športnih programov iz sheme Sport Klub. Gre za programe SK1, SK2, SK3, SK4, SK5, SK6, SK1 HD, SK2 HD, SK3 HD, SK HD, SK Golf, SK Golf HD in Fishing and Hunting. Lastništvo omenjenih programov naj bi bilo namreč  v nasprotju s pravili konkurence.

Na spletni strani vrhovnega sodišča sporočajo:

"Javna agencija Republike Slovenije za varstvo konkurence je odločila, da je koncentracija, ki se nanaša na dejavnost izdajanja športnih TV programov (Sport Klub) neskladna s pravili konkurence.


AVK je odločila tudi, da morajo pritožniki za odpravo učinkov izvedene prepovedane koncentracije odsvojiti dejavnost izdajanja določenih športnih TV programov.

Zoper odločbo agencije je bila na Upravno sodišče vložena tožba in zahteva za izdajo začasne odredbe. Upravno sodišče je slednjo zavrnilo, Vrhovno sodišče pa je odločitev Upravnega sodišča v pritožbenem postopku I Up 174/2018 dne 17. 10. 2018 spremenilo, in sicer tako, da je zahtevi za izdajo začasne odredbe ugodilo ter odločilo, da se izvršitev odločbe agencije odloži do izdaje pravnomočne odločbe v tem upravnem sporu.

Predlagatelji zahteve za izdajo začasne odredbe so namreč po presoji Vrhovnega sodišča v skladu z 32. členom Zakona o upravnem sporu izkazali težko popravljivo škodo, ki bi jim nastala, če bi se odločba agencije izvršila. Nasprotna stranka pa navedenega ni uspešno izpodbila oziroma ni ustrezno utemeljila prizadetosti javne koristi ter koristi nasprotnih strank.

Vsled navedenega je bila izdana začasna odredba, katere učinek je, da lahko naslovniki do odločitve v tem sodnem sporu še naprej opravljajo svojo dejavnost izdajanja športnih programov."