blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

Jure Kopušar – obrez!!! Svet24.si

Jure se boji blokade

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Slovenija

Tako kot Tito, tudi nekdanji šolski minister LDS ne prizna odločitve (ustavnih) sodnikov

Deli na:
Tako kot Tito, tudi nekdanji šolski minister LDS ne prizna odločitve (ustavnih) sodnikov

Foto: Bobo

Medtem ko so se vrstile izjave pravnih strokovnjakov v prid spoštovanju odločbe ustavnega sodišča, nekdanji šolski minister LDS Slavko Gaber preprosto »ne prizna« odločitve ustavnih sodnikov s konca leta 2014 in za povrh napada še njihovo »patrijsko« odločbo.

»Odločitev iz leta 2014 razumem kot politizacijo ustavnega sodišča. Zdajšnje vpitje z desne je sprenevedanje tistih, ki ustavno sodišče izrabljajo za rabote, kot je oprostilna sodba oseb, ki so pravnomočno obsojene za koruptivna dejanja,« je povedal za Večerovo sobotno prilogo.

Te besede je dopolnil še v zadnji Tarči: »Gre za poskus repozicioniranja določenih sil v družbi, ki bi želele imeti kaj več zase in ne samo Patrio, tudi za šole bi najraje videli, da bi bili njihove, po možnosti še kakšne vojaške enote in kaj podobnega.«    

Gaber je bil tisti v vodstvu LDS, ki je v koalicijskih pogajanjih v začetku leta 1997 vztrajal, da SLS nikakor ne sme prevzeti šolskega resorja. Za vsako ceno je »ministrstvo za uk in bogočastje« hotel obdržati v svojih rokah. Mandatar Janez Drnovšek bi ga dal SLS, če bi bila to na koncu cena, da z njimi sestavi koalicijo.

No, Gabru je uspelo do konca reformirati »šolsko polje«. Med drugim je brez soglasja s cerkvijo uvedel nekonfesionalni obvezni izbirni predmet verstva in etika v zadnjih treh razredih osnovne šole, ki prav zaradi tega ni mogel zaživeti.  

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24