900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Volitve 2017: Romanje v predsedniško palačo

Deli na:
Volitve 2017: Romanje v predsedniško palačo

Borut Pahor med potjo "z Goričkega v Piran" - Foto: Twitter

Za Boruta Pahorja se kampanja ni nikoli nehala in med dopustom pešači po Sloveniji. Mu bo uspelo srca volivcev osvojiti že v prvem krogu?

Tekma za predsednika države se je tudi uradno začela. Predsednik državnega zbora Milan Brglez je predsedniške volitve razpisal za 22. oktober. Vprašanje je, ali bo sploh potreben drugi krog, saj bo, kot kaže, predsednik Borut Pahor že pred uradnim začetkom kampanje osvojil srca večine volivcev. Zato bodo predsedniške volitve za stranke bolj priprava na državnozborske volitve pol leta pozneje, pričakovati je, da bo najbolj oster spopad med kandidati znotraj programsko najbližjih strank. Najbolj zanimivo bo vsekakor na desnici, kjer Ljudmila Novak že čaka kandidata oziroma kandidatko iz SDS.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o neuničljivem Borutu Pahorju, ki je kampanjo za naslednje volitve začel takoj po izvolitvi za predsednika leta 2012; v koliko boljšem položaju je letos v primerjavi z letom 2012; zakaj je danes videti nepremagljiv in kakšen je bil njegov mandat; o Marjanu Šarcu, ki ga podpirajo tudi "strici" iz kroga Milana Kučana; koga bi Kučanov krog najraje videl v predsedniški palači; se bosta za glasove desnih volivcev spopadli Ljudmila Novak in Romana Tomc; kdo bo adut Primčeve stranke; se Zmago Jelinčič umika?