alja Odkrito.si

Ali Alja obžaluje nastop v šovu Pop TV-ja?

pes, mačka Svet24.si

Ker bodo kupili novega psa, se bodo znebili ...

Eva Longoria, Jose Baston Svet24.si

Zvezdnica pri 43 postala mama

Potekel potni list Svet24.si

Potnega lista ali osebne izkaznice ni več! Kaj ...

Selena Gomez, italija Najstnica.si

Selena Gomez ujeta v naši sosednji državi

35737651_992094877635247_5110765294146551808_n Petisvet

Očesna joga za izostritev vida

tina maze Njena.si

Konec skrivanja Tine Maze

Slovenija

Volitve 2017: Romanje v predsedniško palačo

Deli na:
Volitve 2017: Romanje v predsedniško palačo

Foto: Twitter - Borut Pahor med potjo "z Goričkega v Piran"

Za Boruta Pahorja se kampanja ni nikoli nehala in med dopustom pešači po Sloveniji. Mu bo uspelo srca volivcev osvojiti že v prvem krogu?

Tekma za predsednika države se je tudi uradno začela. Predsednik državnega zbora Milan Brglez je predsedniške volitve razpisal za 22. oktober. Vprašanje je, ali bo sploh potreben drugi krog, saj bo, kot kaže, predsednik Borut Pahor že pred uradnim začetkom kampanje osvojil srca večine volivcev. Zato bodo predsedniške volitve za stranke bolj priprava na državnozborske volitve pol leta pozneje, pričakovati je, da bo najbolj oster spopad med kandidati znotraj programsko najbližjih strank. Najbolj zanimivo bo vsekakor na desnici, kjer Ljudmila Novak že čaka kandidata oziroma kandidatko iz SDS.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o neuničljivem Borutu Pahorju, ki je kampanjo za naslednje volitve začel takoj po izvolitvi za predsednika leta 2012; v koliko boljšem položaju je letos v primerjavi z letom 2012; zakaj je danes videti nepremagljiv in kakšen je bil njegov mandat; o Marjanu Šarcu, ki ga podpirajo tudi "strici" iz kroga Milana Kučana; koga bi Kučanov krog najraje videl v predsedniški palači; se bosta za glasove desnih volivcev spopadli Ljudmila Novak in Romana Tomc; kdo bo adut Primčeve stranke; se Zmago Jelinčič umika?