bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

osijek pm Ekipa24.si

Grozljivka na Hrvaškem: prerešetali so avto ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka pred leti pravi ...

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Slovenija

Vogrinec: Zgrožen sem nad izjavami ministrov

Deli na:
Vogrinec: Zgrožen sem nad izjavami ministrov

Foto: Bobo

Predsednik organizacijskega komiteja za izvedbo univerzijade v Mariboru, Tone Vogrinec, je ogorčen nad izjavami ministrov v zvezi z univerzijado, posebej nad izjavo nekdanjega ministra za šport Milana Zvera, da je Tone Vogrinec najbolj zadovoljen nad odpovedjo te prireditve.

"Presenečen in zgrožen sem bil nad izjavo bivšega ministra in evropskega poslanca Milana Zvera, ki je izjavil, da je Tone Vogrinec najbolj zadovoljen z odpovedjo te prireditve," pravi Vogrinec in se sprašuje: "Ali sploh ve, kaj se je dogajalo v zadnjih dveh letih, kdo je bil za kaj odgovoren in kdo ni opravil svojega dela? O tem nima pojma in tudi vprašal ni nikogar od tistih, ki smo skušali rešiti, kar se je rešiti dalo. Politik njegovega kova bi moral biti bolj previden pri takih obtožbah, ki nimajo nič skupnega z realnostjo. Star pregovor pravi: Le čevlje sodi naj Kopitar. V bodoče naj se bolje informira o zadevah, ki jih komentira."

Vogrinec izpostavlja, da je bilo v organizaciji zelo malo ljudi in da le tisti poznajo vse razloge in so skupaj v projekt vložili ogromno truda. "Če gospoda Zvera ti razlogi zanimajo, sem mu skupaj s sodelavci kadarkoli pripravljen posredovati vse informacije v zvezi s pripravami na to prireditev, katere odpoved bo imela velik odmev v mednarodnih študentskih in tudi športnih krogih. Vedno je dobrodošel, če ga to zanima."

Vogrinca je osupnil tudi zapis zdajšnjega ministra za šport Žige Turka, ki je na blogu zapisal, da naj organizacijski komite zahteva od Fisu vrnitev treh milijonov kotizacije, s katerimi naj se izvede skromno študentsko tekmovanje. "Spet izjava nekoga, ki nima pojma, kaj ta prireditev sploh je. Samo v ilustracijo lahko povem, da imamo ponudbo skupine Longines za meritve in merilne naprave na univerzijadi v višini 2,5 milijona evrov, ki je le majhen del skupnega projekta. Mi pa naj bi univerzijado izvedli za tri milijone. To je smešno."


Starosto slovenskih smučarskih prireditev čudijo tudi nekatere izjave in načini bivšega ministra Igorja Lukšiča, ki je v preteklih treh letih kljub dobri komunikaciji storil premalo za univerzijado. "Kljub dobri komunikaciji z ministrstvom smo v preteklih treh letih ostali praznih rok. Uradniki na ministrstvu so vedno znova našli razloge, kako Mariboru denarja ne dati in poslali so nam vedno takšne pogodbe, ki jih praktično ni bilo možno realizirati."

Vogrinec je ob tem še enkrat potrdil, da je večina članov organizacijskega komiteja na korespondenčni seji potrdila kolektivni odstop. Zaradi nemogočih pogojev dela, brez elektrike in dostopa do interneta, zaposleni so brez plač, pa so tudi pri tej zadevi zapleti, saj člani OK uporabljajo domače računalnike.

Vogrinec je potrdil tudi, da je Fisu obvestil o tem, da organizacijskega odbora praktično ni več in da se je začel postopek likvidacije pisarne in podjetja Univerzijada d.o.o in da naj Fisu preusmeri komunikacijo na Suso v Ljubljani. "Mi v zvezi z vsem tem ne mislimo prati umazanega perila, čeprav bi lahko izrekli številne kritike na vse konce in kraje in tiste, ki so bili involvirani v ta projekt," še pravi Vogrinec in poudarja, da ne sprejema kritik na račun tistih, ki so se trudili za projekt.

"Organizacijski komite je v teh pogojih brez denarja napravil maksimalno vse za izvedbo. Srečko Medven, generalni direktor Kranjske Gore, ki je prevzel športni del, ima na mizi vse projekte. Vse je napisano, dogovorjeno z organizatorji svetovnih pokalov, ki so bili pripravljeni sodelovati. Samo na gumb bi stisnili in zadeva bi stekla. Denarja pa ni niti za administracijo in kako si predstavljate izvedbo."