Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Melita Župevc - povzpetnica iz Zasavja

Deli na:
Melita Župevc - povzpetnica iz Zasavja

Foto: Primož Lavre

Na vprašanje, ali ji je stanovanje v Mostah pri Komendi priporočil Tone Rop, je Melita Župevc odgovorila: »Ne. Dušan Kumer.«

Pred vstopom v politično orbito je bila Melita Župevc honorarna novinarka na Radiu Trbovlje in POP TV, zdaj pa z nami komunicira le po uradni predstavnici. Rodila se je leta 1978 v Trbovljah, kjer je končala gimnazijo, pozneje pa diplomirala na fakulteti za družbene vede in filozofski fakulteti, leta 2008 je na FDV magistrirala iz mednarodnih odnosov. Za politično kariero je lahko hvaležna Tonetu Ropu, ki jo je marca 2005 zaposlil kot tiskovno predstavnico poslanske skupine LDS, za kar je prejemala mesečno bruto plačo v višini 2.979,95 evra. Dve leti pozneje je skupaj z Ropom odšla v poslansko skupino SD, kjer je prejemala mesečno bruto plačo v višini 3.075,67 evra. V tem času je sodelovala tudi v volilnem štabu sedanjega predsednika Danila Türka, kjer je skrbela za odnose z javnostjo. Volilni štab je izdal časopis Z roko v roki, ki so ga po preverjenih podatkih urejali nekateri novinarji Dela revij (pod vodstvom Gordane Sredojević Goge), kar očitno zanjo ni problematično kot pisanje za zasebna brezplačnika Slovenski tednik in Ekspres. Od 23. decembra 2007 do 24. aprila 2008 je bila svetovalka predsednika republike Danila Türka za odnose z javnostjo, nato pa se je vrnila v poslansko skupino SD, kjer je bila zaposlena 30 ur tedensko. Na volitvah leta 2008 je bila izvoljena za poslanko SD, in sicer je v volilnem okraju Trbovlje dobila 3.387 oziroma 34,81 odstotka glasov volivcev. Kot poslanka je avgusta prejela mesečno bruto plačo v višini 4.698 evrov.

V Trbovljah je tudi uradno prijavljena, kjer je po pokojni materi podedovala 47,5 m² veliko dvosobno stanovanje s 3,3 m² velikim balkonom in 6,9 m² veliko kletjo. Leta 2008 je kupila še dvosobno stanovanje v Mostah pri Komendi v novi soseski Zeleni gozdiček. Stanovanje v petem nadstropju bloka je veliko 55,65 m², zraven sodita še 19 m² velika odprta terasa, 3,2 m² velika klet in samostojna zaklenjena garaža. Za stanovanje je odštela 163.350 švicarskih frankov, kar je takrat pomenilo 100.000 evrov, za kar je najela 25-letno hipotekarno posojilo pri banki Unicredit. Koliko znašajo njeni mesečni obroki za plačilo, nam ni sporočila, prav tako tudi ne Financam, ki so jo to spraševale pred kratkim. Na vprašanje, ali ji je stanovanje v Mostah pri Komendi priporočil Tone Rop, je odgovorila: »Ne. Dušan Kumer.« Zanikala je tudi, da bi ji Rop kakorkoli drugače pomagal pri tem nakupu. Kupoprodajne pogodbe in bančnih izpiskov, iz katerih bi bil razviden način plačila kupnine, nam ni pokazala, prav tako tudi ne kopije obrazca o premoženjskem stanju, ki jo je poslala protikorupcijski komisiji.