Revija Reporter
Slovenija

Vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga o razlogih, zakaj bo koalicija zdržala

Igor Kršinar

25. okt. 2020 20:00 Osveženo: 7:34 / 27. 10. 2020

Deli na:

Janja Sluga

Primož Lavre

»Časi, v katerih se nahajamo, so zelo posebni in po mojem zahtevajo tudi posebno sodelovanje. Opozicija bi morala biti v tem trenutku sposobna preseči vzorce ustaljenega delovanja in v večji meri sodelovati z vlado pri sprejemanju ukrepov za zajezitev epidemije.

Če bi tej tako imenovani KUL koaliciji v tem trenutku to uspelo, bi bila najbrž še bolj »kul«. Predvsem pa bi uspela pokazati politično zrelost, ki bi jo lahko prinesli tudi na večjo zrelost naše družbe kot celote,« pravi vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga, ki je v intervjuju za Reporter razložila, zakaj bodo vztrajali v aktualni koaliciji kljub razlikam z največjo vladno stranko SDS.



V intervjuju je še povedala:

V koalicijo smo stopili z namenom, da uresničimo čim več zavez iz koalicijske pogodbe. Te so vse popolnoma neideološke narave, za nas in za ljudi pa zelo pomembne.

Prejšnja vlada je razpadla, ker nekatere stranke, ki bi tudi sedaj želele sestavljati tako imenovano KUL koalicijo, niso bile sposobne medsebojno sodelovati.

Nedopustno je, da ljudje posebej v času epidemije, ko se je stanje še poslabšalo, ne pridejo do storitev, ki jih nujno potrebujejo.

O Janševih tvitih: Menim, da tovrstni zapisi in odzivi za funkcijo predsednika vlade niso primerni.

Mislim, da imamo na samem površju dovolj težav in izzivov in se nam z globoko državo ni treba ukvarjati.

SMC je doslej dokazala, da je v resnici edina stranka, ki ni konfliktna stranka, ki je sposobna se povezovati in sodelovati z vsemi stranmi političnega prostora z izjemo nekih robov na obeh straneh.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24