zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Voda v Loški dolini še vedno narašča

Deli na:
Voda v Loški dolini še vedno narašča

Foto: Bobo

Kljub dokaj lepemu vremenu voda v Loški dolini še vedno narašča. Tja se stekajo vode s Hrvaške in z Loškega potoka, vaščani pa se bojijo predvsem novih nalivov. Iz potoka Obrh, ki teče čez Loško polje, je nastalo pravo loško jezero, ki ogroža okoliške vasice.

V Loški dolini voda še vedno narašča in je poleg najbolj ogroženih vasi Markovec, Pudob, Kozarišče sedaj začela zalivati tudi hiše v Šmarati in v Danah. Danes ob 16. uri je bila voda v Pudobu kar za 43 centimetrov višja od najvišjega nivoja, ki ga je voda dosegla v poplavah po žledolomu februarja letos.

Župan Loške doline Janez Komidar sporoča, da so za šolarje iz vasi Kozarišče in Šmarata uspeli zagotoviti šolski kombi, ki bo otroke v Kozarišču pobiral ob 7. uri, v Šmarati pa ob 7.30. Še vedno pa ni možno organizirati prevoza za otroke iz Podloža, zato Komidar starše naproša, naj za prevoz otrok poskrbijo sami.



Gasilcem so po treh dneh neprestanega dela in dežuranja na pomoč priskočili tudi kolegi iz sosednjih gasilskih društev. Komidar je še povedal, da vojske zaenkrat ne bodo potrebovali, saj s pomočjo gasilcev in prostovoljcev obvladujejo situacijo, jo pa bodo morda potrebovali pri pospravljanju protipoplavnih vreč, ko bo voda odtekla ali v primeru novih večjih padavin.

Situacija v Ilirski Bistri ostaja več ali manj nespremenjena. Vodo gasilci in prostovoljci prečrpavajo iz 13 hiš v Koritnicah in iz šestih objektov na Baču. Kot je za STA povedal poveljnik CZ Ilirska Bistrica Janko Slavec, pa so se pa pojavili novi izviri vode na travniku pod Koritnicami, ki sicer hiš še ne ogrožajo, so pa glavni krivci za to, da nivo voda danes ni upadel. Zaprti sta cesti Koritinice - Bač in Knežak - Koritnice, tako da je dostop do Bača in Koritnic trenutno možen preko vasi Zagorje.