Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na Planinskem polju in Cerkniškem jezeru se gladina vode zvišuje

Deli na:
Na Planinskem polju in Cerkniškem jezeru se gladina vode zvišuje

Foto: Bobo

Na Planinskem polju in na Cerkniškem jezeru se gladina vode počasi zvišuje, v zadnjih 24 urah pa je narasla za nekaj centimetrov, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso). Na Loškem polju in v zgornji Pivški kotlini se gladine poplavnih voda medtem znižujejo. Po deževnem začetku tedna bodo padavine po napovedih Arsa ponehale v noči na sredo.

Kot so še zapisali na Arsu, se bo upadanje gladin voda na Loškem polju in v zgornji Pivški kotlini danes ponoči in v torek dopoldne upočasnilo, prehodno pa lahko tudi ponovno nekoliko narastejo.

Reka Ljubljanica se razliva na Ljubljanskem barju na območju vsakoletnih poplav, na Vrhniki in v Mostah pa pretok Ljubljanice upada, še sporoča agencija.

Danes se bodo sicer občasno pojavljale manjše krajevne padavine, sredi dneva in popoldne le v zahodnih krajih, kjer bodo postale pogostejše. Ob morju bo pihal jugo, ponekod na Notranjskem in v severovzhodnih krajih pa južni do jugozahodni veter. Zvečer se bodo padavine na zahodu krepile in v noči na torek razširile nad vso državo.

Meja sneženja se bo medtem spustila do nadmorske višine okoli 1300 metrov, v Gornjesavski dolini pa tudi nižje, napovedujejo vremenoslovci.

Tudi v torek bo sprva oblačno. Padavine bodo zjutraj večinoma ponehale, občasno se bodo pojavljale še predvsem v zahodnih in ponekod v osrednjih krajih, deloma kot krajevne plohe. Na vzhodu se bo oblačnost trgala, pihal pa bo jugozahodni veter. Do noči ali v noči na sredo bo dež povsod ponehal.

V sredo se bo delno zjasnilo. Po nižinah bo ponekod zjutraj nastala megla, čez dan pa bo delno jasno. V četrtek bo večinoma sončno. Zjutraj in dopoldne bosta marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost.