supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

Vrtec igralnica otrok Svet24.si

Ministrstvo: Sprememba vrtčevskih normativov ...

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

padec omrzel Ekipa

Jasno je, kakšno je zdravstveno stanje mladega ...

adriana, življenje-na-tehtnici Njena.si

Adriano pri hujšanju ovirala velika samozavest

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Slovenija

Vladi porazne ocene

Deli na:

Po rezultatih ankete, ki jo je za POP TV opravila agencija Ninamedia, vlado kot uspešno ocenjuje 35 odstotkov vprašanih, kot neuspešno pa 58,3 odstotka. Med strankami je na prvem mestu SDS, najbolj priljubljen politik pa je Matej Lahovnik. Po anketi agencije Interstat za TV Slovenija bi vlada za svoje delo v redovalnici dobila oceno minus tri.

Po rezultatih ankete, ki jo je za POP TV opravila agencija Ninamedia, vlado kot uspešno ocenjuje 35 odstotkov vprašanih, kot neuspešno pa 58,3 odstotka. Med strankami je na prvem mestu SDS, najbolj priljubljen politik pa je Matej Lahovnik. Po anketi agencije Interstat za TV Slovenija bi vlada za svoje delo v redovalnici dobila oceno minus tri.

Vlada bi za svoje delo v redovalnici dobila oceno minus tri, z njenim delom pa je nezadovoljnih več kot 40 odstotkov vprašanih, je pokazala anketa, ki jo je za Televizijo Slovenija pripravila mariborska agencija Interstat. Brez kritike, pa tudi brez pohval je tretjina, z vlado pa je zadovoljna petina anketiranih.

Pahorjevo ekipo so v anketi o iztekajočem se letu, v kateri je na vprašanja o političnih temah odgovarjalo 1005 vprašanih, najslabše ocenili v Pomurju, kjer je zaradi propada Mure padel že tako nizek življenjski standard.

V odgovorih na vprašanje "Kdo je po vašem mnenju učinkovitejši od predsednika vlade" so vprašani opazno prednost skoraj šest odstotnih točk dali prejšnjemu premieru Janezu Janši, velik pa je tudi delež tistih, ki menijo, da ni učinkovit ne sedanji premier Borut Pahor ne Janša. Prvaka opozicije najbolj cenijo moški med 30. in 39. letom in prebivalci Podravja, premiera pa so najbolj pohvalili na Gorenjskem in ženske med 15. in 29. letom.

Je pa zelo visoko podporo med vprašanimi dobila ratifikacija arbitražnega sporazuma o reševanju meje s Hrvaško - 58-odstotno, medtem ko je tistih, ki so proti, ena tretjina. Dogovor o urejanju meje nadpovprečno podpirajo mladi, zelo proti pa so v savinjski regiji in še posebej na jugovzhodu države, ki meji na Hrvaško, je še pokazala anketa.

Po rezultatih ankete, ki jo je za POP TV opravila agencija Ninamedia, vlado kot uspešno ocenjuje 35 odstotkov vprašanih, kot neuspešno pa 58,3 odstotka. Med strankami, ki bi jih vprašani volili, je na prvem mestu SDS, sledi SD. Sprememba se je zgodila na lestvici priljubljenosti politikov, kjer je zdaj prvi gospodarski minister Matej Lahovnik.

SDS ima skoraj 19,7-odstotno podporo vprašanih, sledi SD, za katero bi volilno 19 odstotkov vprašanih. Sledijo SNS (7,6 odstotka), LDS (6,5 odstotka) in Zares (5,4 odstotka). Desus bi prejel 2,1 odstotka glasov, SLS pa 1,6 odstotka.

Na vrh lestvice priljubljenosti posameznih politikov se je zavihtel minister za gospodarstvo Matej Lahovnik, ki je prejel povprečno oceno 3,77. Sledi mu evropski komisar za okolje Janez Potočnik (z oceno 3,59), na tretjem mestu je minister za zdravje Borut Miklavčič (z oceno 3,56), na četrtem pa predsednik države Danilo Türk (z oceno 3,49), ki je bil prejšnji mesec na prvem mestu.

Sledi notranja ministrica Katarina Kresal (z oceno 3,39), nato premier Borut Pahor (z oceno 3,28), na sedmem mestu je ministrica za obrambo Ljubica Jelušič (z oceno 3,18), sledijo ljubljanski župan Zoran Janković (z oceno 3,08), predsednik SLS Radovan Žerjav (z oceno 3,06) in predsednik državnega zbora Pavel Gantar (z oceno 3,03). Največji zdrs v priljubljenosti je po rezultatih ankete ta mesec zabeležil predsednik SDS Janez Janša, ki je v primerjavi z mesecem poprej izgubil sedem mest in pristal na 21. mestu.

V anketi, ki jo je Nianmedia izvedla med 15. in 17. decembrom, je sodelovalo 700 vprašanih.