zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anketa: Odhajajoča vlada dobiva boljšo oceno

Deli na:
Anketa: Odhajajoča vlada dobiva boljšo oceno

Foto: Primož Lavre

Vlada je za delo v preteklem mesecu na lestvici od 1 do 5 dobila srednjo oceno 2,15, kažejo rezultati Delove redne mesečne ankete o strankah, vladi in parlamentu. Delo vlade je negativno ocenilo 72,5 odstotka vprašanih, njihov delež pa je manjši kot zadnjih šest mesecev.

Kot piše današnje Delo, je vlada prejšnji mesec za svoje delo dobila oceno 1,95, kar je bilo najmanj doslej.

Anketiranci so ocenili tudi delo parlamenta, in sicer z 2,17, kar je nekoliko več kot prejšnji mesec, ko je dobil oceno 2,01.

Na prvem mestu Barometra priljubljenosti je še vedno predsednik republike Danilo Türk. Drugo mesto je tokrat prevzel Gregor Virant, na tretjega pa se je uvrstil Radovan Žerjav. Ta je glede na rezultate strankarske ankete bolj priljubljen kot stranka SLS, ki ji predseduje, ugotavljajo v Delu. Nasprotno pa se Janez Janša na barometru uvršča slabše kot njegova stranka, vendar napreduje. Ta mesec je na sedmem mestu.

Zoran Janković je glede na tokratne rezultate na devetem mestu, Borut Pahor pa ostaja pri repu lestvice, čeprav vsak mesec napreduje za eno mesto, ugotavljajo v Delu.

Z lestvice bosta izpadla zadnjeuvrščena Gregor Golobič in Branko Grims, ki ju bosta nadomestili najpogosteje predlagani med anketiranci Katarina Kresal in Ljudmila Novak.

Telefonsko anketiranje je od 7. do 10. novembra na reprezentativnem vzorcu 910 odraslih državljanov za uredništvo Dela opravil oddelek za tržne raziskave Delo Stik.