profimedia-0090086427 Svet24.si

Orjaški modro-sivi kiti so si opomogli

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vlada že danes o novih nadzornikih SDH

Deli na:
Vlada že danes o novih nadzornikih SDH

Foto: Bobo

Minister za finance Dušan Mramor še pripravlja dokončno gradivo glede predloga za nove nadzornike Slovenskega državnega holdinga (SDH), ki pa ga bo vladna ekipa predvidoma obravnavala že na današnji seji, so po srečanju koalicije, ki je potekalo pred sejo vlade, povedali vodje poslanskih skupin. Predlaganih imen za nadzornike jim Mramor ni razkril.

Po besedah vodje poslanske skupine SMC Simone Kustec Lipicer ne gre za to, da bi o nadzornikih razpravljali "pet minut pred 12. uro". Strokovna komisija je po njenih besedah že opravila svoje delo in dala predloge ministru, ki pa za vlado pripravlja le še dodatna pojasnila.

Vse poteka po predvidenih zakonskih postopkih, je v izjavi novinarjem povedala Kustec Lipicerjeva dodala in še ocenila, da ni potrebe po tem, da bi koalicija karkoli v zvezi s tem vedela.

Ob tem je spomnila na težave pri prvem razpisu za nove nadzornike SDH, ki ga je bilo treba ponoviti.

So pa po besedah Kustec Lipicerjeve danes dobili informacijo, da se je na drugi razpis prijavilo še več kandidatov kot prvič in so po referenčnih sposobnosti mnogo boljši kot pri prvem razpisu. Vendar Kustec Lipicerjeva ne ugiba, ali bodo nove nadzornike na današnji seji vlade tudi potrdili.

Tudi za vodjo poslancev DeSUS Franca Juršo je prav, da minister najprej pripravi predlog novih nadzornikov za vladno ekipo. Jurša ocenjuje, da so komisije pripravile dobre predloge. Za DeSUS je po njegovih besedah pomembno, da na ta mesta dobijo kompetentne ljudi, ki bodo svoj posel strokovno opravili.

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je zatrdil, da so bili danes seznanjeni s postopki glede iskanja novih nadzornikov, z imeni "žal ne". Če bo imena minister dal danes pred vladno ekipo, bodo ministri SD slednje pregledali in preučili, ali so za SD sprejemljivi.

Na vprašanje, ali bo to težko koalicijsko usklajevanje, pa je Han spomnil: "Veste, da se pri kadrih včasih tudi kaj zalomi."

Mramor je sicer na sredini novinarski konferenci dejal, da bi lahko ministrstvo za finance predlog za imenovanje novih članov nadzornega sveta SDH na vlado poslalo prihodnji teden, ko bi lahko vlada predlog tudi obravnavala in ga poslala v DZ.