markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Virant Mariniča poziva, naj za dobro DZ odstopi

Deli na:
Virant Mariniča poziva, naj za dobro DZ odstopi

Foto: Bobo

Za integriteto državnega zbora bi bilo najboljše, če poslanec SDS Branko Marinič, ki ga je sodišče obsodilo na pet mesecev pogojne kazni, odstopi s funkcije, meni predsednik DZ Gregor Virant. Sicer pa je, pravi, odločitev odgovornost Mariniča, njegove poslanske skupine in stranke SDS. Ta bo s komentarji počakala do pravnomočnosti sodbe.

V SDS so v odzivu navedli le, da se bo Marinič, kot jim je znano, na včerajšnjo odločitev sodišča pritožil. Z dokončnim komentarjem bodo tako počakali na pravnomočno sodbo.

Marinič je sicer po včerajšnji obravnavi dejal, da o tem, ali bo ostal poslanec DZ, do včeraj še ni razmišljal. Dodal je, da si bo za to vzel čas za premislek. "Drugo pa je seveda stvar odločitev politične stranke, ki ji pripadam," je še dejal poslanec SDS.

Kranjsko okrajno sodišče je poslanca SDS Branka Mariniča včeraj obsodilo na pet mesecev pogojne kazni s preizkusno dobo enega leta zaradi napeljevanja h kaznivemu dejanju ponarejanja listin. Tožilstvo mu je očitalo, da je izpit iz nemščine na fakulteti namesto njega opravljal nekdo drug.

Predsednik DZ Virant je tudi ob aferah in očitkih glede poslancev Ivana Vogrina in Ivana Simčiča ocenil, da bi morala odstopiti s funkcije. Simčič in Vogrin tega nista storila, temveč sta stopila med nepovezane poslance, saj sta jima stranki (Vogrinu Lista Virant in Simčiču DeSUS), zaprli vrata.