dež sneg vreme Svet24.si

Pihal bo močan veter, držali boste dežnike, ...

zdravnica, lutka Svet24.si

Za študente in mlade zdravnike plače nizko na ...

38-SDS Necenzurirano

Vodič po korupcijskih in drugih aferah SDS

vila zlatorog stavba-LZS-lovska zveza Reporter.si

To je milijone evrov vredna vila, v katero lahko ...

anton žlogar, nš mura Ekipa24.si

Mura za novega trenerja potrdila Žlogarja, ...

Videti je bilo, da mu je nekoliko težko pri srcu Odkrito.si

Žalost princa Williama - prišel je sam ...

Antonio Marin Ekipa24.si

Velik šok za Olimpijo: najbolj vroči nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Zapis medijskega dna, kanalizacije plenilske in kaviar levice"

Deli na:
"Zapis medijskega dna, kanalizacije plenilske in kaviar levice"

Foto: Bobo

V SDS so ogorčeni nad pisanjem kolumnistke Dnevnika Tanje Lasničar Pučko. Po njihovem gre za sejanje strahu pred SDS in izhod v sili tranzicijske levice.

"Volitve so pred vrati, zato se pristaši levice v strahu pred porazom odzivajo s podpihovanjem sovražnosti zoper SDS in njenega predsednika Janeza Janšo. Tovrsten primer »par excellence« je torkova kolumna Tanje Lesničar Pučko z naslovom "SDS-Udba: laži in manipulacije" v časniku Dnevnik. Gre za nesprejemljivo in nedopustno prakso verbalnega obračunavanja s Slovensko demokratsko stranko, ki predstavlja žalitev za vse članice in člane ter simpatizerje in vidne predstavnike SDS in žalitev za vso demokratično javnost. Tanja Lesničar Pučko je tako v resnici največ zapisala prav o sebi in o svojih strpnih in za človekove pravice zavzetih političnih naročnikih. To je zapis medijskega dna, kanalizacije slovenske plenilske in kaviar levice. V zgolj nekaj urah smo prejeli mnogo pisem ogorčenja, ki jih objavljamo v nadaljevanju. Vsem se iskreno zahvaljujemo za podporo," so zapisali na spletni strani sds.si.

Poslanec SDS Vinko Gorenak je pisanje Lesničar Pučkove razumel v funkciji "moderne splošne mobilizacije sil politične kontinuitete". Po njegovem mnenju je vprašanje to, ali se kolumnistka "svojega početja sploh zaveda ali pa to počne po nareku koga drugega".

Namigovanje stranke SDS, da gre pri zadnji kolumni novinarke Tanje Lesničar Pučko v Dnevniku za naročilo iz vrst politike, je po mnenju izvršilnega odbora aktiva novinarjev Dnevnika absurdno. V odboru poudarjajo prav nasprotno - menijo, da se je novinarka s kolumno ogradila od politike.

V aktivu novinarjev so zato zapisali, da kdor je prebral njeno kolumno, "lahko zgolj zaradi pomanjkanja bralne pismenosti (ali pa zlonamerno) trdi, da v ozadju stojijo politični naročniki, saj je namen kolumne ravno nasproten". Sporočilo izvršilnega odbora je danes objavilo tudi Društvo novinarjev Slovenije.

Časopis Dnevnik je v torek objavil kolumno omenjene avtorice z naslovom "SDS-Udba: laži in manipulacije", v katerem je pisala o "seznamu za odstrel", ki ga je pripravil SDS in tako ravnanje ocenila za "nasledstvo partije, Udbe in njenih metod, v najbolj čisti obliki". Zapisala je, kdo bi lahko izgubil položaj, če bo SDS zmagala na volitvah in ocenila, "ob glavo boš zaradi mnenja".

Po njenem mnenju je "seznam je v resnici grozljiv, ker kaže miselni vzorec stalinistične montaže popolnoma nepovezanih in nesmiselnih informacij in laži", na njem pa naj bi se znašli ljudje, "ki jih druži le to, da niso verniki sekte JJ".