severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

"Zapis medijskega dna, kanalizacije plenilske in kaviar levice"

Deli na:
"Zapis medijskega dna, kanalizacije plenilske in kaviar levice"

Foto: Bobo

V SDS so ogorčeni nad pisanjem kolumnistke Dnevnika Tanje Lasničar Pučko. Po njihovem gre za sejanje strahu pred SDS in izhod v sili tranzicijske levice.

"Volitve so pred vrati, zato se pristaši levice v strahu pred porazom odzivajo s podpihovanjem sovražnosti zoper SDS in njenega predsednika Janeza Janšo. Tovrsten primer »par excellence« je torkova kolumna Tanje Lesničar Pučko z naslovom "SDS-Udba: laži in manipulacije" v časniku Dnevnik. Gre za nesprejemljivo in nedopustno prakso verbalnega obračunavanja s Slovensko demokratsko stranko, ki predstavlja žalitev za vse članice in člane ter simpatizerje in vidne predstavnike SDS in žalitev za vso demokratično javnost. Tanja Lesničar Pučko je tako v resnici največ zapisala prav o sebi in o svojih strpnih in za človekove pravice zavzetih političnih naročnikih. To je zapis medijskega dna, kanalizacije slovenske plenilske in kaviar levice. V zgolj nekaj urah smo prejeli mnogo pisem ogorčenja, ki jih objavljamo v nadaljevanju. Vsem se iskreno zahvaljujemo za podporo," so zapisali na spletni strani sds.si.

Poslanec SDS Vinko Gorenak je pisanje Lesničar Pučkove razumel v funkciji "moderne splošne mobilizacije sil politične kontinuitete". Po njegovem mnenju je vprašanje to, ali se kolumnistka "svojega početja sploh zaveda ali pa to počne po nareku koga drugega".

Namigovanje stranke SDS, da gre pri zadnji kolumni novinarke Tanje Lesničar Pučko v Dnevniku za naročilo iz vrst politike, je po mnenju izvršilnega odbora aktiva novinarjev Dnevnika absurdno. V odboru poudarjajo prav nasprotno - menijo, da se je novinarka s kolumno ogradila od politike.

V aktivu novinarjev so zato zapisali, da kdor je prebral njeno kolumno, "lahko zgolj zaradi pomanjkanja bralne pismenosti (ali pa zlonamerno) trdi, da v ozadju stojijo politični naročniki, saj je namen kolumne ravno nasproten". Sporočilo izvršilnega odbora je danes objavilo tudi Društvo novinarjev Slovenije.

Časopis Dnevnik je v torek objavil kolumno omenjene avtorice z naslovom "SDS-Udba: laži in manipulacije", v katerem je pisala o "seznamu za odstrel", ki ga je pripravil SDS in tako ravnanje ocenila za "nasledstvo partije, Udbe in njenih metod, v najbolj čisti obliki". Zapisala je, kdo bi lahko izgubil položaj, če bo SDS zmagala na volitvah in ocenila, "ob glavo boš zaradi mnenja".

Po njenem mnenju je "seznam je v resnici grozljiv, ker kaže miselni vzorec stalinistične montaže popolnoma nepovezanih in nesmiselnih informacij in laži", na njem pa naj bi se znašli ljudje, "ki jih druži le to, da niso verniki sekte JJ".