bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDS: Ko gre za Patrio, Mladina odkriva, da je Elvis Presley še vedno živ

Deli na:
SDS: Ko gre za Patrio, Mladina odkriva, da je Elvis Presley še vedno živ

Foto: Arhiv Reporterja

Mladina vztrajno piše, da je denar iz finske Patrie končal v SDS, čeprav je več uradnih organov ugotovilo nasprotno, SDS odgovarja Mladini.

Mladina vztrajno piše, da je denar iz finske Patrie končal v SDS, čeprav so kriminalistična policija, Računsko sodišče, izredna revizija in Ljubljansko okrožno sodišče potrdili, da stranka ni prejela nikakršnega denarja od Patrie, so se v SDS odzvali na pisanje današnje Mladine. Ta je objavila poročilo finske policije v zadevi Patria in ob njem zapisala, da naj bi finski denar denar šel stranki Janeza Janše. Da se je poročilo znašlo v rokah Mladine, še preden ga je dobilo finsko tožilstvo, po mnenju SDS, da gre "zgolj in izključno za politični projekt diskreditacije Slovenske demokratske stranke, njenega predsednika Janeza Janše in za zlorabo pravosodnega sistema."

Odziv SDS objavljamo v celoti:

 

Mladina dokazuje: Elvis Presley še živi!

Kriminalistična policija, Računsko sodišče, izredna revizija in Ljubljansko okrožno sodišče potrjujejo, da SDS ni prejela nikakršnega denarja od Patrie.

Mladina danes objavlja domnevno končno poročilo finske policije v primeru Patria in zopet navaja, da naj bi denar iz Patrie šel v stranko SDS. To je laž. Uprava kriminalistične policije je namreč opravila pregled izpisov finančnih transakcij SDS, ki jih je imela v času od 1.1.2004 do 1.12.2008. Izpisi bančnih transakcij so bili pridobljeni na podlagi odredbe preiskovalnega oddelka okrožnega sodišča v Ljubljani, ki jo je izdalo 20. januarja 2009. Pri tem je kriminalistična policija ugotovila, da ni bilo transakcij, ki bi jih lahko povezali z izborom družbe Patria za dobavitelja vojaških oklepnikov za Slovensko vojsko.

Policijski zaključek preiskave o finančnem poslovanju stranke v celoti pritrjuje tudi mnenju interne revizije SDS, ki jo je nadzorni odbor opravil 30. septembra 2010, predmet nadzora pa so bili finančni prilivi pravnih in fizičnih oseb iz naslova prispevkov za delo stranke. Interna revizija je, tako kot kriminalistična preiskava, pokazala, da SDS v obdobju 2005 – 2010 ni pridobila nobenih prilivov iz tujine, prav tako ne iz podjetij, ki so sodelovala pri poslu v zadevi Patria.

Da SDS ni prejela denarja od Patrie, dokazujeta tudi sklep in sodba okrožne sodnice Božene Novak z Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je 13. junija letos ugotovilo, da se mora Delo opravičiti in Slovenski demokratski stranki plačati odškodnino v višini 10.000 evrov.

In končno, Računsko sodišče pod vodstvom dr. Igorja Šoltesa je v skladu z zakonodajo in svojimi pristojnostmi revidiralo poslovanje SDS v času vseh volilnih in referendumskih kampanj. Ugotovilo je, da je bilo poslovanje stranke skladno z zakonodajo in ni zaznalo nezakonitih prilivov iz tujine in drugih nezakonitih donacij.

Nihče, ki ga omenjata avstrijska in slovenska obtožnica ter domnevno zaključno poročilo finske policije niti kdorkoli drug ni bil s strani SDS nikoli pooblaščen za kakršnekoli dogovore v zvezi s Patrio. SDS se tako ni nikoli niti posredno kakorkoli vpletala v izvedbo nakupa osemkolesnikov za Slovensko vojsko, niti o tem ni odločala vlada, ki jo je vodil Janez Janša. Šlo je za avtonomno odločitev ministrstva za obrambo, ki ga je vodil Karl Erjavec. Če je kdorkoli v tem poslu prejel en sam evro podkupnine, mora za to odgovarjati pred zakonom. Če se je kdorkoli ob tem nepooblaščeno skliceval na SDS, mora prav tako odgovarjati za lažno predstavljanje. Kazensko pa bo odgovarjal tudi vsak, ki bo SDS lažno obtoževal podkupovanja.

To, da se je osnutek poročila znašel najprej v rokah Mladine, še preden je finska policija zaključno poročilo poslala finskemu tožilstvu, potrjuje tezo, da gre zgolj in izključno za politični projekt diskreditacije Slovenske demokratske stranke, njenega predsednika Janeza Janše in za zlorabo pravosodnega sistema.

Ob tem želimo javnost opozoriti na politično pristranskost novinarja Boruta Mekine. Ta je namreč aktivno sodeloval v predvolilni kampanji za državnozborske volitve leta 2008, ko je skupaj z Marto Kos, sestro Draga Kosa, nastopil v promocijski oddaji Golobičeve stranke Zares na lokalni televiziji na Ravnah na Koroškem.

Človek ni prišel na Luno, Elvis živi in Mladina objavlja zgolj dejstva.