Revija Reporter
Slovenija

Violeta Tomić se je lotila poslanca SDS: Tiho, Pojbič, nehaj kokodakati!

M. M.
3.520

27. maj. 2021 7:54 Osveženo: 8:13 / 27. 5. 2021

Deli na:

Poslanka Levice Violeta Tomić.

Bobo

»Tiho, Pojbič, Pojbič, jaz govorim. Poglejte, kaj nam delajo, segajo nam v besedo. Ne dovolijo, da spoštujemo poslovnik. Glejte, Pojbič zdaj kokodaka, medtem ko jaz govorim,« je izjavila poslanka Levice Violeta Tomić na včerajšnji razpravi v državnem zboru o ustavni obtožbi premierja Janše.

Tomićevo je zmotil nemir v dvorani in poslancem koalicije je očitala, da delajo hrup med nastopi poslancev opozicije. Koalicijski poslanci so ji odgovarjali, med njimi tudi Marjan Pojbič, ki je sedel za Tomičevo.

Poslanka je pozvala k prekiniti seje, saj naj bi se zaradi agresivnosti poslancev SDS počutila napadeno. Zaščitite nas opozicijske poslance, je pozvala predsedujočega DZ. »Zaščitite vsaj poslovnik in red v dvorani.«

Pojbiča je v bran vzela njegova strankarska kolegica Anja Bah Žibret, poslanka SDS. Menila je, da je prav, če se opozori na hrup v dvorani, a da je Tomićeva z napadom na Marjana Pojbiča ravnala »skrajno neresno«. Dodala je še: »Se pa tudi jaz bojim, saj je to poslanka, ki je na ljubljanski ulici podprla fašistični manifest,« in zaprosila za zaščito pred Tomićevo.