900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ljudmila Novak glasovala enako kot vodja EPP, Romana Tomc in Milan Zver pa skupaj z Orbanovimi poslanci podprla režim Jaroslawa Kaczynskega

Deli na:
Ljudmila Novak glasovala enako kot vodja EPP, Romana Tomc in Milan Zver pa skupaj z Orbanovimi poslanci podprla režim Jaroslawa Kaczynskega

Romana Tomc, Janez Janša in Milan Zver na taboru Franca Bogoviča v Krškem pred EU volitvami - Foto: Bobo

»Če je koga vznemirilo, kako sem jaz glasovala v Evropskem parlamentu, o čemer poroča televizija v službi laži, naj vam povem, da je 471 poslancev glasovalo tako kot jaz,« je na včerajšnjem kongresu NSI dejala evropska poslanka Ljudmila Novak.

»Večina iz Evropske ljudske stranke, med njimi tudi vodja politične skupine Manfred Weber, prepričan kristjan. Glasovala sem proti skrajni desničarski politiki poljske konservativne stranke.«

Navzoči novinar Nove24TV Boris Cipot jo je ob tem vprašal, če je merila na njihovo televizijo. »Nobenega medija nisem konkretno imenovala, če ste se pa v tem prepoznali, potem pa vam pritrjujem,« mu je odgovorila Novakova.

Omenjena strankarska televizija je v petek napadla Novakovo zaradi njenega glasovanja za resolucijo o kriminalizaciji spolne vzgoje na Poljskem, s katero je Evropski parlament napadel poljsko vlado, ker je z zakonom prepovedala pouk o spolni vzgoji v osnovnih šolah.

Resolucijo je podprlo 471 evropskih poslancev (socialisti, liberalci, Zeleni, levica), proti so bili konservativci (ECR), medtem ko je bila Evropska ljudska stranka (EPP) razdeljena.

Medtem ko sta poslanca SDS Milan Zver in Romana Tomc glasovala proti resoluciji, podobno kot madžarski poslanci Orbanovega Fidesza, se je Franc Bogovič vzdržal, Ljudmila Novak pa jo je podprla.

Na portalu Janševe televizije so ob tem zapisali, da bi morala zastopati krščansko-demokratske vrednote in da je njeno glasovanje »po vsej verjetnosti rezultat pomika NSI v 'sredino', s katerim so jasno izrazili pripravljenost na kolaboracijo s slovenskim režimom in globoko državo.«

21a94c84dc0d50bd9c1cbfeb6f442870.jpeg

Novakova nam je pojasnila, da je sprejetje resolucije predlagala stranka Državljanska platforma, poljska članica EPP, ta pa jo je tudi podprla. Dodala je, da bi morala vodja slovenske delegacije EPP Romana Tomc sklicati sestanek, na katerem bi se opredelili glede glasovanja, vendar tega ni storila.

Namesto tega jih je, kot pravi Novakova, Tomčeva tik pred glasovanjem po elektronski pošti obvestila, da bo sama nasprotovala omenjeni resoluciji. Novakova pa je raje prisluhnila stališču poslanske skupine EPP, ki je oštela skrajno konservativno vlado na Poljskem.

Dodala je še, da je na Poljskem na oblasti stranka Jaroslawa Kaczyinskega, ki je s svojo skrajno konservativno politiko presega vse meje in je po svojih nazorih zelo blizu slovenski stranki Aleša Primca. SDS Janeza Janše in Fidesz Viktorja Orbana pa vseskozi podpirata Jaroslawa Kaczynskega.