mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Violeta Tomić je Pahorja obtožila, da daje legitimnost poskusom diskreditacije RTVS s strani SDS

Deli na:
Violeta Tomić je Pahorja obtožila, da daje legitimnost poskusom diskreditacije RTVS s strani SDS

Poslanka Levice Violeta Tomić. - Foto: Bobo

Predsednik republike Borut Pahor v odgovoru na poziv Levice k spremembi petkovega naslova posveta o javnem servisu Radiotelevizije Slovenija (RTVS) pojasnjuje, da naslov odraža željo po čim bolj jasni razpravi, v naslovu pa gre za vprašanje, in ne trditev.

Naslov "ne odraža nobenega drugega sporočila od tega, ki ga daje vprašanje - ne trditev," je namreč Pahor zapisal v pismu, ki ga je naslovil na koordinatorja Levice Luko Mesca in ga objavil na svojem Twitter profilu.

"Vzdržujem se izrekanj o medijih in uredniških politikah, zato mi niti z organizacijo posveta niti z naslovom tega posveta ni mogoče tega očitati," je dodal predsednik.

Ocenjuje, da Slovenija potrebuje RTVS. "Ta zavod je, tako kot tudi drugi, vedno podvržen potrebi po spremembah, če želi biti sodoben, kakovosten in politično nepristranski javni servis. Kakšnim spremembam? To je okvir posveta," je dodal.


Ob tem je predsednik pojasnil, da ga je vodstvo RTVS lani zaprosilo za sprejem. Delegacija pod vodstvom generalnega direktorja Igorja Kadunca je na srečanju predstavila aktualne probleme zavoda, zlasti problem nestabilnega financiranja.

Kadunc mu je predlagal, da bi o pomembnih vprašanjih razvoja RTVS kot javnega servisa nacionalnega pomena pripravili posvet. "Menim, da si RTV Slovenija spričo svojega posebnega poslanstva tako razpravo zasluži in jo v uradu skrbno pripravljamo," je še navedel predsednik, ki upa, da je odpravil pomisleke Levice in se bodo posveta udeležili.

V Levici so namreč Pahorja pozvali k spremembi naslova posveta. Naslov Kakšne spremembe potrebuje RTV Slovenija, da bo svoboden, kakovosten in politično nepristranski javni servis? ter zastavitev posveta po ocenah poslanke Violete Tomić nakazujeta, da javni zavod RTV Slovenija v sedaj obstoječi obliki ni sodoben, kakovosten in politično nepristranski javni servis.

Po njenih navedbah s tem Pahor kot predsednik republike daje legitimnost "poskusom diskreditacije RTV, ki so s strani vladajoče stranke SDS namenjeni politični podreditvi javne radio-televizije".

Tomićeva je Pahorja v dopisu pozvala, da se pred razpravo javno opredeli o nevtralnosti, sodobnosti in kakovosti RTVS, ter da zagotovi nepristransko in objektivno obravnavo sprememb medijske zakonodaje. V nasprotnem primeru se posveta ne bo udeležila, je napovedala.