horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Magazin

Nekdanji zapornik Mitja brez dlake na jeziku: Domov sem se vrnil groznimi občutki slabe vesti (VIDEO)

Deli na:
Nekdanji zapornik Mitja brez dlake na jeziku: Domov sem se vrnil groznimi občutki slabe vesti (VIDEO)

Mitja z Anejem in hčerko Klaro. - Foto: Igor Gošte

Mitja Duh je v tem tednu predstavil svojo drugo avtobiografsko knjigo z naslovom Moč duha. Z gotovostjo lahko zapišem, da bo tudi z drugo, tako kot je s prvo, ki nosi naslov Tek za življenjem, navdušil bralce, ki radi posegajo po izpovednih knjigah.

Če je v prvem delu pred petimi leti opisal, kaj ga je privedlo v svet omame, med narkomane in zapornike, je v drugem delu poleg opisa nekaterih dogodkov med prestajanjem petletne zaporne kazni, spregovoril tudi o življenju, ki ga je čakalo potem, ko se je očistil kokaina in drugih omamnih substanc.


V uvodu knjige je napisal, da je knjiga namenjena vsem, ki jim včasih primanjkuje volje in motivacije. Opisuje boj izpuščenega zapornika, ki se po dolgih letih vrne v domači kraj z groznimi slabimi občutki slabe vesti. To je zgodba o človeku, ki je imel vse, a si je uničil življenje zaradi drog in lažne sreče.

Tako kot je Mitja iskren v svojih knjigah, je bil iskren tudi na premierni predstavitvi v trboveljskem Mladinskem centru, kar si boste lahko ogledali v video posnetku. Sam sem v uvodni besedi h knjigi med drugim zapisal tudi tole: „Vsebina Mitjeve druge knjige je življenjsko kruta, a me je na določenih mestih dodobra nasmejala, na drugih pa mi je na obraz zvabila solze. Predvsem tiste bolj žalostne prigode Mitje, nekdanjega zapornika, tako samega v množici ljudi.“

Knjiga je izšla v samozaložbi in jo lahko naročite pri avtorju.

loading...
Loading...