Rado Mulej Svet24.si

FOTO: Radu Muleju ohromela polovica obraza

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

konec-sveta Odkrito.si

Cenzurirajo jih, a oni nas svarijo! Prihaja ...

Tinkara Kovač Odkrito.si

Kdo bo nastopil na letošnjih Melodijah morja in ...

Slovenija

(VIDEO) Poglejte, kako sta se v Pozitivni Sloveniji srečali »sorodni duši« Marjan Šarec in Zoran Janković

Deli na:
(VIDEO) Poglejte, kako sta se v Pozitivni Sloveniji srečali »sorodni duši« Marjan Šarec in Zoran Janković

Foto: youtube

Po družbenih omrežjih je zaokrožila fotografija predsedniškega kandidata Marjana Šarca in močno obremenjenega ljubljanskega župana Zorana Jankovića iz leta 2012, ko se je kamniški župan pridružil Pozitivni Sloveniji in prevzel njen odbor v Kamniku.

»Vesel sem, da je kolega Marjan prvi od županov, ki je pristopil k nam,« je predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković izjavil na ustanovnem kongresu občinskega odbora Kamnik 5. novembra 2012. Kongres je potekal v Šmarci, domačem kraju kamniškega župana Marjana Šarca, ki je postal tudi predsednik občinskega odbora.

»Ta izvolitev je zame velika čast in odgovornost. Še naprej se bom trudil, da bosta tako odbor kot tudi občina Kamnik delovala v korist občank in občanov,« je ob izvolitvi za predsednika odbora izjavil Šarec in dodal, da vstop v stranko da neko dodano vrednost, da lahko svoja načela še bolje uresničuješ.

»Težko opredelim, kdo je koga povabil. Enostavno sta se srečali dve sorodni duši, ki začneta razpravljat, kaj je dobrega za občana in občanko ter za Slovenijo,« je dejal Janković in obljubil podporo kolegu Marjanu na lokalnih volitvah.

Toda še pred njimi se je Pozitivna Slovenija na kongresu na Brdu pri Kranju razcepila, Šarec je uradno podprl Alenko Bratušek, kot župan pa obdržal dobre stike z Jankovićem. Nato je izstopil iz Pozitivne Slovenije in ustanovil svojo stranko Listo Marjana Šarca, s katero je nastopil na lokalnih volitvah.

Član Pozitivne Slovenije je postal tudi njegov protikandidat iz leta 2010 Brane Golubović, ki je bil leto pozneje izvoljen za njenega poslanca v državnem zboru. S Šarcem sta ohranila dobre odnose, saj ga je potem, ko je Pozitivna Slovenija izpadla iz parlamenta, zaposlil v občinski upravi.

Posnetka ustanovitve občinskega odbora Pozitivne Slovenije Kamnik:

Loading...