pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Velikonočni tatovi kradli šunko IN prašiče

Deli na:
Velikonočni tatovi kradli šunko IN prašiče

Foto: Reuters

Velikonočni konec tedna je bil za tatove na Dolenjskem priložnost, da so si med drugim pridobili večje količine mesa in cigaret, da bi si tako polepšali praznike. Neznanci so si poleg tega zaželeli štiri manjše prašiče ter jih v noči na soboto odpeljali iz hleva v okolici Straže ter lastnico oškodovali za 400 evrov, so sporočili s PU Novo mesto.

V okolici Šmarjete je v noči na ponedeljek nekdo iz objekta za predelavo mesa odtujil večjo količino mesa in suhomesnatih izdelkov. Po prvih ugotovitvah je vrata objekta odklenil s ključem, ki ga je našel v bližini. Lastnik ocenjuje, da so ga s tem oškodovali za 10.000 evrov.

Nepridipravi so v isti noči na bencinskem servisu v Brestanici vlomili v skladišče. Vzeli so večjo količino tobačnih izdelkov in povzročili za več kot 10.000 evrov škode. Osumljenci so po sprožitvi alarma z ukradenimi predmeti pobegnili še pred prihodom delavca varnostne službe.

Z igrišča v Gornji Težki Vodi so neznanci v petek ponoči odtujili gumijaste talne plošče in lastnika oškodovali za 1100 evrov. V Črešnjevcu pri Semiču pa so tatovi v preteklem tednu iz odklenjenega skladiščnega prostora odtujili 700 kilogramov bakrene žice v kolutih in posodo z gorivom. Škode je za okoli 7000 evrov.

Na Trški gori pri Novem mestu so pred prazniki vlomili v dve zidanici ter vzeli električne vodnike, žičnato mrežo in orodje ter lastnika oškodovali za 1500 evrov. V bližini pa so s strehe objekta odtujili tudi bakrene žlebove, odtočne cevi in obrobe ter povzročili za 3000 evrov škode, so še sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.