pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković: Moja želja je biti župan Ljubljane

Deli na:
Janković: Moja želja je biti župan Ljubljane

Foto: Bobo

Ljubljanski župan Zoran Janković je v govoru na današnji slavnostni seji ljubljanskega mestnega sveta dejal, da je njegova želja in ambicija biti župan Ljubljane ter da bi si želel še tretjega mandata. Pojasnil je, da je to odvisno od dogovora s sodelavci na občini ter v stranki PS.

Janković bo tako verjetno za ljubljanskega župana kandidiral četrtič. Prvič je zmagal leta 2006, za župana pa je bil ponovno izvoljen leta 2010. Decembra 2011 je bil izvoljen za poslanca v DZ in je moral zapustiti županski stolček, marca 2012 pa je bil za župana ponovno izvoljen na nadomestnih volitvah.

V govoru na slavnostni seji je Janković komentiral tudi vlado premierke, ki opravlja tekoče posle, Alenke Bratušek. Njena vlada je po Jankovićevih besedah začela izjemno dobro, a so nato počasi začeli pozabljati na gospodarski program stranke.

Spregovoril je tudi o svoji zmagi na kongresu PS. "Mnogi so mi očitali, da sem zrušil vlado," je dejal in povedal, da so to storili tisti, ki so to želeli. Pri tem je zanikal, da bi na kongresu za predsednika stranke kandidiral zaradi svojega ega ali pa za pomoč družinskemu proračunu. "Nihče ni pomislil, da sledim svoji viziji, da sledim svojemu idealu," je povedal.