policija Svet24.si

Komandir med epidemijo v službi praznoval ...

zmrzal, slana, hlad, mraz, listje, gozdna pot Svet24.si

Na zadnji dan meteorološke jeseni zimske ...

profimedia-0363415113 Svet24.si

Umrla igralka Arlene Dahl

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

111KUHANCEK Njena.si

Kaj se dogaja? Ljudje obiskujejo Tilna, domov ...

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Joj, kako boli! Neverjetno, kaj se dogaja Dallasu,...

Slovenija

Veleposlanika Stanislava Vidoviča ni na udba.netu: »Nikoli nisem bil sodelavec SDV, Udbe ali KOS, Požarjevi zapisi so bili neosnovani in zlonamerni«

Deli na:
Veleposlanika Stanislava Vidoviča ni na udba.netu: »Nikoli nisem bil sodelavec SDV, Udbe ali KOS, Požarjevi zapisi so bili neosnovani in zlonamerni«

Bojan Požar in veleposlanik Stanislav Vidovič. - Foto: Primož Lavre, Bobo

»Nikoli nisem bil sodelavec SDV, UDBE ali KOS ali katerekoli druge tajne službe. V Varnostno informativni službi sem se zaposlil 17. junija 1991 in jo sporazumno zapustil 31. marca 1994. O tem lahko pridobite dokumentacijo na SOVA,« je za Reporter odgovoril veleposlanik Stanislav Vidovič, ki vodi slovensko veleposlaništvo v Dublinu na Irskem.

»Zapisi gospoda Požarja so bili neosnovani, zlonamerni in usmerjeni zoper mojo čast in dobro ime. Z opravičilom je to tudi priznal,« je še dodal.

Kot je znano, je Bojan Požar na svojem portalu decembra 2016 pisal, da je bil veleposlanik Vidovič agent SDV, zato naj bi bilo sporno, da ga slovenska država pošilja za veleposlanika v ZDA. Njegove zapise so nato povzeli še nekateri drugi mediji, čeprav za takšno trditev ni bilo nobenega dokaza, Vidovič pa je celo to izrecno zanikal.

Bojan Požar lagal, da je bil veleposlanik Stanislav Vidovič agent SDV, poleg javnega opravičila še 3300 evrov odškodnine

Za razliko od Požarja smo preverili podatke na evidenci CAE RSNZ, bolje znani kot udba.net, kjer pa ne najdemo Stanislava Vidoviča, ki bi po rojstnih in drugih podatkih ustrezal sedanjemu veleposlaniku. Tri osebe z istim imenom in priimkom so starejše, nobena med njimi pa nima dosjeja SDV. Prav tako ga ni na seznamu v knjigi Udba, v kateri je Roman Leljak popisal vse uslužbence in sodelavce nekdanjih jugoslovanskih komunističnih tajnih služb.

Včeraj so Delo, Dnevnik in Večer objavili zamudno sodbo in javno opravičilo družbe Lanaka media, ki se je veleposlaniku zaradi Požarjevih lažnivih zapisov javno opravičila, poleg stroškov sodnega postopka pa mu je morala plačati še 3300 evrov odškodnine.

Loading...