mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

Princ Charles Svet24.si

Odstavili kraljico Elizabeto II.

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

Gino Tadej Podgornik Tjasa Vrecic 6_01 Njena.si

Kmetija: Tjaša in Gino se po šovu ne slepita

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Joj, kako boli! Neverjetno, kaj se dogaja Dallasu,...

Slovenija

Bojan Požar lagal, da je bil veleposlanik Stanislav Vidovič agent SDV, poleg javnega opravičila še 3300 evrov odškodnine

Deli na:
Bojan Požar lagal, da je bil veleposlanik Stanislav Vidovič agent SDV, poleg javnega opravičila še 3300 evrov odškodnine

Bojan Požar - Foto: Primož Lavre

Družba Lanaka media je včeraj objavila javno opravičilo zaradi lažnivega pisanja Bojana Požarja, ki je veleposlanika Stanislava Vidoviča v svojih zapisih decembra 2016 označil za bivšega agenta SDV, čeprav za to ni imel nobenega dokaza, veleposlanik pa mu je to celo izrecno zanikal.

»Stanislavu Vidoviču se opravičujemo za neresnične žaljive zapise v zvezi s poročanjem o članku 'Bizarno in nediplomatsko. Erjavec in Cerar pošiljata Trumpu bivšega agenta SDV' dne 15. 12. 2016, ter 'Američani bodo spornega Stanislava Vidoviča sicer vzeli, ampak nam bodo to tudi vrnili', dne 20. 12. 2016, objavljeni v elektronskem mediju Pozareport.si, in sicer glede neresničnih navedb, da je bil Stanislav Vidovič agent Službe državne varnosti. Lanaka media d.o.o (prej Report, d.o.o.),« so včeraj objavili v Delu, Dnevniku in Večeru.

Ob javnem opravičilu so prav tako na stroške omenjene družbe v lasti Požarjeve hčerke Maše v omenjenih časopisih objavili tudi zamudno tožbo na podlagi odločitve višjega sodišča v Ljubljani. To je namreč potrdilo sodbo okrajnega sodišča, ki je 25. marca 2020 razsodilo, da mora Lanaka media poleg javnega opravičila tožeči stranki plačati še 7000 evrov, z zakonskimi zamudnimi obrestmi, od 16. 8. 2017 dalje do plačila, v 15 dneh. Ta znesek je nato višje sodišče v pritožbenem postopku s pravnomočno sodbo 19. januarja 2021 znižalo na 3300 evrov.

Poleg tega je tožena stranka (Lanaka Media) dolžna tožeči stranki (Stanislavu Vidoviču) povrniti stroške postopka v višini 1258,53 evra, v roku 15 dni, v primeru zamude z zakonskimi zamudnimi obrestmi.

Ivan Gale toži Bojana Požarja: Dokumenti o podkupovanju so ponarejeni, to so ugotovili tudi na NPU, pravi Gale

Zaradi lažnivega pisanja pa Požarja čaka še najmanj en sodni postopek. Pred dnevi smo v Reporterju pisali, da je Ivan Gale napovedal odškodninsko tožbo zoper Požarja, ker ga je na podlagi ponarejenih dokumentov obtožil, da je prejel 6000 evrov podkupnine.

X
Loading...