sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Več sto protestnikov zahtevalo odstop župana Kanglerja

Deli na:
Več sto protestnikov zahtevalo odstop župana Kanglerja

Foto: Bobo

Več sto protestnikov se je danes zbralo pred sedežem Mestne občine Maribor in zahtevalo odstop župana Franca Kanglerja. K protestu, ki je bil sklican preko spletnega družbenega omrežja Facebook in je bil najbolj množičen doslej, jih je spodbudila postavitev novih radarjev za merjenje hitrosti na mariborskih cestah.

Protestniki so s plakati "Gotof je" skandirali pred mestno hišo, v vhod metali jajca in na stopnišču prižgali nekaj sveč. Zagorelo je tudi nekaj bakel in slik s podobo Kanglerja.

Ker so protestniki ovirali promet na ulici pred mestno hišo, so prišli posredovat policisti. A ko je množica postala še bolj razjarjena, so se policisti umaknili na stran in ulico začasno zaprli za promet.

Po eni uri protesta so se protestniki sprehodili po Mariboru in zažgali radar na Krekovi ulici, a ga je policija takoj pogasila. Nato so se vrnili pred mestno hišo in nadaljevali protest. Celotno dogajanje spremlja policija, ki je medtem poklicala na pomoč okrepitve.

Nekaj po 18.30 so se protestniki znova razkropili. Poškodovanih po podatkih policije ni bilo. Policisti zbirajo obvestila, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Protest, ki ni bil uradno prijavljen, je sklicala skupina, ki se je organizirala prek Facebooka. Organizatorji niso znani, zato na protestu tudi ni bilo govornikov, prav tako ni uradnih navedb o številu udeležencev. Po ocenah prisotnih medijev se število protestnikov giba med 400 in 600.

Protest je bil napovedan ob 16.30, pol ure pred prvotno predvidenim začetkom današnje izredne seje mestnega sveta, na kateri naj bi mestni svetniki na pobudo opozicije razpravljali o začasni prekinitvi radarskih meritev. A je župan Kangler sejo pred dnevi prestavil na zgodnejšo uro. Seja mestnega sveta se je končala okoli 15. ure, takoj po njej pa je Kangler zapustil stavbo, zato ga v času protesta ni bilo v njej.

Protestniki so se razšli z vzklikom, da se vrnejo naslednji dan. Zaenkrat še ni jasno, ali je za torek znova sklican protest. Na spletni strani ga zaenkrat še niso napovedali.