sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Veber na FB sesuva kadrovsko politiko Cerarjeve vlade. Bo ustanovil svojo stranko?

Deli na:
Veber na FB sesuva kadrovsko politiko Cerarjeve vlade. Bo ustanovil svojo stranko?

Foto: Bobo

»Vladi RS, ki jo vodi Miro Cerar, sem dal pisno poslansko pobudo za zamenjavo vseh nadzornikov SDH. Čas je, da ukrepa ljudstvo, ki ima v Sloveniji oblast,« na svojem FB-profilu piše Janko Veber, bivši obrambni minister ter poslanec in podpredsednik SD, ki je v koaliciji v Vladi RS Mira Cerarja.

V svojih zapisih večinoma napada Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre Zavarovalnice, prvega nadzornika Telekoma in predsednik Združenja nadzornikov Slovenije, hkrati promovira svojega prijatelja Marka Goloba, nekdanjega člana uprave AUKN.

»Državna podjetja plačujejo 7000 evrov Jamnikovemu zasebnemu društvu nadzornikov,« piše in se ob tem zgraža nad kadrovanjem članov upravnega odbora Jamnikovega društva nadzornikov in njegovih zasebnih prijateljev. Član upravnega odbora tega društva je tudi prvi človek Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar, čigar partnerica Pika Božič je zaposlena v Savi turizmu, kjer dela kot glasbena animatorka, čeprav naj bi imela osnovnošolsko izobrazbo, nobenih delovnih izkušenj in ne govori nobenega tujega jezika.

Še posebno se zgraža nad ljubiteljico diamantov Lidio Glavina, novo predsednico uprave SDH: »Ljubljanska banka bo šla za diamante. Za Ljubljansko banko bomo dobili le ničvredne steklene kroglice, kot so jih dobili nekdanji ameriški Indijanci. Lidia Glavina se je že izkazala pri Cimosu, Heliosu, NKBM in Polzeli. Ni bilo diamantov. Dobili smo le ničvredne steklene kroglice. Blaznost je vedno znova in znova ponavljati isto stvar in pričakovati drugačne rezultate.«

V naslednjem zapisu se zgraža, ker je bil Viktor Markežič imenovan za prokurista Hotelov Bernardin: »Lidia Glavina kadruje zasebnega partnerja. Lidia Glavina je zasebna partnerica Viktorja Markežiča, bivšega direktorja Tomosa. Markežič je bil dolgoletni član politične skupine Oljka, zdaj naj bi bil blizu SMC, na Obali pa velja za enega od grobarjev Tomosa. Lidia Glavina ima rada diamante.«

»Upam, da bo ljudstvo v Sloveniji spet postalo gospodar,« je zapisal in pripel video za »Hej, brigade« Partizanskega pevskega zbora Ljubljana.