andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vasletova pisma s fronte: Zgodovinske laži in bakanalije pod rdečo zvezdo

Deli na:
Vasletova pisma s fronte: Zgodovinske laži in bakanalije pod rdečo zvezdo

Foto: Bobo

Eden najbolj zgovornih prizorov, ki govori o pravi simboliki rdeče zvezde, je iz časov, ko so se Romuni uprli Ceausescujevemu režimu! Iz takratne nacionalne zastave so preprosto izrezali rdečo zvezdo. Nastala je zastava z veliko okroglo luknjo na sredini. Romuni so že vedeli.

Kakšen simbol je v resnici rdeča zvezda, ki ni povabljena na proslavo dneva državnosti, očitno niti v sedanji koaliciji ni enotnega mnenja. Da o katastrofalnem ”spinu” odbora za državne proslave sploh ne govorim! Zato nekateri vsiljujejo trditev, da gre za ideološko temo, v resnici pa gre za legitimno razpravo o tem, kaj moramo po zgodovinski pravici in resnici vreči na smeti. Če ostareli slovenski komunisti in boljševiki še vedno častijo ta morilski simbol, je treba razumeti, da nimajo drugega v svojem odhajanju. Manipulirati mlade s tem in o tem, pa je nov mentalni zločin. Slovenske države rdeča zvezda ni naredila – nasprotno, to državo je skušala s silo zatreti.

Simboli preteklosti so vedno tisti, ki vzburjajo različne strasti, poglede in polemike. Dejstvo je, da so se partizani borili pod rdečo zvezdo in s tem načeloma ni nič narobe. Narobe je, da nam danes Stanovnikova ZZB - ki je tipično ideološko združenje za razpihovanje kulturnega boja - prav zaradi tega skuša vsiliti misel in trditev, da je napad na rdečo zvezdo napad na NOB in partizanstvo. Od tod nesramem ponaredek, da borci niso dobrodošli na proslavi dneva državnosti oziroma celo, da jim je prihod na proslavo prepovedan. Zaželena in to upravičeno ni rdeča zvezda.

Rdeča zvezda med NOB je bila seveda uvožena iz Sovjetske zveze in je na ta način simbolizirala tudi enotnost komunistične internacionale (kominterna) na čelu katere je bil Džugašvili imenovan Stalin. O Stalinovih zločinih nad lastnimi narodi je bilo napisanih na desettisoče strani, med njimi znamenita Črna knjiga komunizma. To je zgodovinska študija o zločinih pod rdečo zvezdo pred drugo svetovno vojno, ne med njo. In tudi pri nas so bili pod simbolom rdeče zvezde storjeni grozljivi zločini nad ljudmi po vojni. A tudi že med vojno so rdeči komunistični komisarji pod rdečo zvezdo morili tiste, ki so jih imeli za razredne sovražnike in nasprotnike revolucije – torej komunizma.

Rdeča zvezda je v prvi vrsti simbol komunizma  tako kot je svastika simbol nacizma. V znamenju in imenu obeh je bilo izstradanih, pomorjenih, mučenih, zaprtih in razseljenih na milijone ljudi. Stanovnikovi ”prvoborci”,  ki so po večini rojeni po drugi vojni, seveda branijo ta simbol, ker slabo zgodovinsko in domovinsko izobražene nove generacije mladih vedno niso imune na takšno pranje možganov in obujanje zgodovinskih laži.

V resnici bi rdečo zvezdo v 21. stoletju   moralo prepovedati ustavno sodišče tako kot je prepovedalo simbolno pojavljanje Tita na cestah in ulicah. V resnici sta rdeča zvezda in Tito eno in isto.  Pa še en aktualnejši razlog je, da rdečo zvezdo prenehamo lažnivo vsiljevati kot relikvijo svobode in naše sedanje države. Leta 1991 so neposredni dediči partizanske vojske, kot so jih imenovali komunisti – torej jugoslovanska ljudska armada - Slovenijo napadli z rdečo zvezdo na tankih in avionih. Teritorialci so preko nje risali slovenski grb in slovensko zastavo – brez rdeče zvezde. Da o zločinih, ko jih je JLA počenjala drugod po republikah bivše države sploh ne govorim.

A rdečo zvezdo in rdečo pest sedanja kvazi neevropska slovenska levica potrebuje za svoje nove vojne. Ker nič drugega ne zna.