Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

1713869038-dsc7853-01-1713868842327 Necenzurirano

Tretja os: Dars izločil Turke, ki gradijo ...

martin premk ss Reporter.si

Svoboda komunizem »po nasilnosti in ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Primož Roglič Njena.si

'Primož Roglič je nesporni kralj ljudskih src'

lora klinc primoz roglic 19 Ekipa24.si

Soproga Primoža Rogliča je po njegovem odstopu ...

Slovenija

Vaskrsić bo zaradi rubeža hiše protestiral pred parlamentom

Deli na:

Zoran Vaskrsić danes ob 12. uri pred stavbo državnega zbora pripravlja protest, ker mu je litijsko sodišče zaradi dolga v višini 124 evrov na javni dražbi prodalo hišo. Vaskrsić je prepričan, da bo protest predramil odgovorne, da bodo ustavili "zločin nad nemočnim depriviligiranim državljanom".

Vaskrsić je v odprtem pismu zapisal, da zahteva, da se vsi sklepi in sodbe takoj razveljavijo. Družina se bo sicer iz hiše morala izseliti do 16. marca.

Vaskrsić meni, da se podobni rubeži dogajajo mnogim, saj je na sodišču še 80 podobnih primerov. Pri tem se sprašuje, kako je mogoče, da je sodišče izvedlo rubež hiše, ne da bi rubili denar na računu ali pa premično premoženje. Vaskrsič je v odprtem pismu med drugim zapisal tudi, da bo svojo lastnino branil z vsemi legitimnimi sredstvi, tudi s svojim življenjem.

Sicer je premier Janez Janša v ponedeljek naročil ministru za pravosodje in javno upravo Senku Pličaniču, naj do četrtkove seje vlade pripravi poročilo o tem primeru. Na podlagi poročila bo vlada pripravila spremembe neprimernih predpisov ali pa zahtevala revizijo spornih primerov.

Pličanič pa je ob primeru Vaskrsić napovedal, da bodo preučili tudi ustreznost zakonodaje, ter opozoril, da ni in ne sme biti namen hitri javni linč kogarkoli - institucij ali posameznikov.

Podpredsednica vrhovnega sodišča Nina Betetto je v zvezi z omenjenim primerom v torek odredila službeni nadzor z namenom, da se raziščejo vsa sporna dejstva glede izvršilnih postopkov in dražbe nepremičnin v primeru.