stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vaskrsić bo zaradi rubeža hiše protestiral pred parlamentom

Deli na:

Zoran Vaskrsić danes ob 12. uri pred stavbo državnega zbora pripravlja protest, ker mu je litijsko sodišče zaradi dolga v višini 124 evrov na javni dražbi prodalo hišo. Vaskrsić je prepričan, da bo protest predramil odgovorne, da bodo ustavili "zločin nad nemočnim depriviligiranim državljanom".

Vaskrsić je v odprtem pismu zapisal, da zahteva, da se vsi sklepi in sodbe takoj razveljavijo. Družina se bo sicer iz hiše morala izseliti do 16. marca.

Vaskrsić meni, da se podobni rubeži dogajajo mnogim, saj je na sodišču še 80 podobnih primerov. Pri tem se sprašuje, kako je mogoče, da je sodišče izvedlo rubež hiše, ne da bi rubili denar na računu ali pa premično premoženje. Vaskrsič je v odprtem pismu med drugim zapisal tudi, da bo svojo lastnino branil z vsemi legitimnimi sredstvi, tudi s svojim življenjem.

Sicer je premier Janez Janša v ponedeljek naročil ministru za pravosodje in javno upravo Senku Pličaniču, naj do četrtkove seje vlade pripravi poročilo o tem primeru. Na podlagi poročila bo vlada pripravila spremembe neprimernih predpisov ali pa zahtevala revizijo spornih primerov.

Pličanič pa je ob primeru Vaskrsić napovedal, da bodo preučili tudi ustreznost zakonodaje, ter opozoril, da ni in ne sme biti namen hitri javni linč kogarkoli - institucij ali posameznikov.

Podpredsednica vrhovnega sodišča Nina Betetto je v zvezi z omenjenim primerom v torek odredila službeni nadzor z namenom, da se raziščejo vsa sporna dejstva glede izvršilnih postopkov in dražbe nepremičnin v primeru.