Revija Reporter
Slovenija

Vasko Simoniti: Njihovo levičarstvo je malomeščanska kaprica. Najraje imajo denar in oblast.

Reporter

13. apr. 2018 7:19 Osveženo: 7:19 / 13. 4. 2018

Deli na:

Na drugi krog (zadnjih predsedniških volitev; op. ur.) nisem šel in volil. Jasno in glasno sem povedal, da med kandidatoma nimam izbire. S tem ne zanikujem volitev, enostavno sta moža na volilnem lističu upravičevala mojo neudeležbo, je v intervjuju za revijo Reporter povedal zgodovinar in nekdanji minister za kulturo dr. Vasko Simoniti.

»Pred dobrimi petimi leti smo v drugem krogu podprli Pahorja, pa tudi jaz sem ga volil. Popolnoma me je razočaral s svojimi nastopi. Pomeni sicer recept, kako v politiki doseči vse funkcije v državi. Skrb pa zbuja to, da so Slovencem všeč ljudje, ki tudi sanjajo lahko samo sebe, se v sanjah prosijo za avtogram, ko se zjutraj zbudijo, pa iščejo, kje imajo podpis.
Glede trde levice mi je vseeno, kako se oni opredeljujejo. Paziti je treba le, da res ne dobijo oblasti. Oni namreč niso demokrati. Polna usta imajo razrednega boja, antiglobalizma, antiimperializma itd., v bistvu pa jim okolje neoliberalnega kapitalizma ustreza. Njihovo levičarstvo je malomeščanska kaprica. Najraje imajo denar in oblast. Nič drugega.« 

INTERVJU Z VASKOM SIMONITIJEM V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24