stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V ZAKULISJU: Kako je novinar Nenad Glücks iz vojašnice v Vrhniki prebegnil k teritorialcem, 1. del (VIDEO)

Deli na:
V ZAKULISJU: Kako je novinar Nenad Glücks iz vojašnice v Vrhniki prebegnil k teritorialcem, 1. del (VIDEO)

Nenad Glücks velja za enega najbolj prodornih in verodostojnih slovenskih novinarjev, ki ne skriva, da ga pri novinarskem delu vodijo načela slovenske pomladi. - Foto: Matjaž Lavrič

V tokratni oddaji smo gostili Nenada Glücksa, novinarja tednika Reporter. Velja za enega najbolj prodornih in verodostojnih slovenskih novinarjev, ki ne skriva, da ga pri novinarskem delu vodijo načela slovenske pomladi.

V prvem delu oddaje je povedal, da je živel v družini, ki je bila povezana z medicino. Marsikdo bi pričakoval, da bo šel tudi sam po tej poti, a se je odločil za študij pravnika, ki ga je tudi dokončal.

Novinarsko kariero je začel na nacionalni RTV, jo nadaljeval v nekaterih drugih medijih, kasneje na Mag-u in vse od ustanovitve na tedniku Reporter. Več o svoji novinarski poti, slovenskih medijih, delu na Reporterju, slovenski politiki in pravosodju je povedal v 2. delu oddaje, ki ga bomo objavili v naslednjih dneh.

V tem delu pa boste slišali, kako je doživel in živel slovensko pomlad. Povedal je, kako je v času osamosvojitvene vojne, ki jo je dočakal na služenju vojaškega roka v Vrhniki, pobegnil iz vojašnice in se pridružil slovenskim teritorialcem.

Še pred njegovim prebegom čez ograjo so bili nekateri častniki JLA prepričani v svojo zmago in vojakom razlagali, da gre za zadnjo bitko za ohranitev Jugoslavije. Nenad se je tem besedam le nasmehnil in se odločil, da se bo sam rajši aktivno vključil v osamosvojitev Slovenije. 

Povedal je, kako mu je uspelo prebegniti, sodelovati v osamosvojitveni vojni in pojasnil tudi svoj pogled na slovensko pomlad in povedal, kaj je po njegovem od nje ostalo. Par besed je namenil tudi neizvedeni lustraciji nekdanjih visokih partijskih funkcionarjev v politiki in sodstvu. Kar nas po njegovem močno zaznamuje in bremeni še danes.

Drugi del oddaje bomo objavili v nedeljo.