vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Slovenija

V ozadju cenzure Reporterja na TV Slovenija stoji razvpita politkomisarka Natalija Gorščak!

Deli na:
V ozadju cenzure Reporterja na TV Slovenija stoji razvpita politkomisarka Natalija Gorščak!

Foto: Mediaspeed - Natalija Gorščak

Včeraj zvečer smo pri Reporterju poročali o nezaslišani cenzuri, saj so na RTV Slovenija popolnoma neutemeljeno (spet) zavrnili oglas za naš tednik. V oglasu spiker prebere naslednje: »V novem Reporterju o ozadju vročega političnega spopada za funkcijo župana Ljubljane.«

Prepoved oglasa so obrazložili, češ da je vodstvo presodilo, da oglas ni primeren za predvajanje, ker »morajo oglasna sporočila prilagoditi na način, da kandidati za lokalne volitve v njih ne bodo omenjeni«. Kot ste opazili, v našem oglasu ni bil z imenom omenjen noben kandidat. Očitno jih je zmotilo že to, da sta na naslovnici prikazana Zoran Janković in Anže Logar, glavna tekmeca za funkcijo župana. Oglas bi sicer moral biti predvajan včeraj zvečer in danes, saj Reporter izide ob ponedeljkih.

O tej brezobrazni cenzuri smo včeraj objavili članek, v katerem smo kot glavnega cenzorja izpostavili generalnega direktorja Igorja Kadunca. V pojasnilu PR službe je namreč pisalo, da se je tako odločilo vodstvo RTV Slovenija.

Dejansko pa menda ni šlo za odločitev Kadunca, pač pa v. d. direktorice TV Slovenija Natalije Gorščak. Izvedeli smo namreč, da naj bi bil Kadunc nezadovoljen z njeno odločitvijo glede prepovedi oglasa, o kateri je izvedel šele naknadno. Gorščakova, ki jo nekateri na TV Slovenija zaradi njene ideološke pristranskosti imenujejo tudi politkomisarka, si je podobne posege privoščila tudi v preteklosti, pri čemer se je ravno tako skrila pred javnostjo.


Na TVS Slovenija so tako marca letos prepovedali objavo oglasa za Reporter, ko smo imeli na naslovnici objavljena tedanjega premierja Mira Cerarja in njegovo priljubljeno ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc. Zaradi izjemnega povečanja čakalnih dob smo na naslovnici zapisali »Koliko mrtvih jima leži na duši?« To se jim je na TV Slovenija zdelo nesprejemljivo, zato so oglas zavrnili, čeprav je dejstvo, da zaradi dolgih čakalnih dob ljudje tudi umirajo. To kažejo študije iz tujine.Tedaj smo kot odgovorno za zaplet navedli nekdanji direktorico TV Slovenija Ljerko Bizilj, vendar smo tudi glede tiste cenzure naknadno izvedeli, da je bila v ozadju Natalija Gorščak. V tistem času je bila Gorščakova pomočnica direktorice TVS. Žal pa se cenzura na TV Slovenija nadaljuje. Tako danes niso hoteli objaviti oglasnega bannerja za novi Reporter niti na spletni strani rtvslo.si. Ali stoji tudi za to odločitvijo Gorščakova, ali kdo drug, bomo še raziskali.

Lahko zgolj upamo, da ta gospa ne bo imenovana za novo direktorico TVS (zdaj je v. d.), saj bi tako javna televizija padla še globlje v blato. Da ne govorimo o njenem kretenskem opravičevanju cenzure, v smislu da politični tednik na svojih naslovnicah ne bi smel objavljati fotografij politikov!?

To je podobno, kot če bi nekdo zahteval, da športni časopis na naslovnici ne bi smel objavljati fotografij športnikov. Seveda pa se niti Kadunc zdaj ne more izgovarjati, da s cenzuro Gorščakove nima nič, konec koncev je kot generalni direktor na RTV prvi odgovoren za to, kaj počne vodstvo televizije.

Loading...