Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Spet cenzura! Generalni direktor RTV Igor Kadunc prepovedal predvajanje oglasa za Reporter

Deli na:
Spet cenzura! Generalni direktor RTV Igor Kadunc prepovedal predvajanje oglasa za Reporter

Naslovnica, št. 43, 2018 - Foto: Reporter

Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc se je odločil za nezaslišan napad na svobodo tiska, saj je prepovedal predvajanje oglasa za ponedeljkovo izdajo Reporterja.

V petek popoldne smo od RTV prejeli sporočilo, da je »vodstvo presodilo, da oglas ni primeren za predvajanje«. Razlaga? Pravijo, da moramo oglasna sporočila »prilagoditi na način, da kandidati za lokalne volitve v njih ne bodo omenjeni«. Citiram vsebino našega televizijskega oglasa, ki bi ga morala TV Slovenija predvajati v nedeljo zvečer in ponedeljek zjutraj:

»V novem Reporterju o ozadju vročega političnega spopada za funkcijo župana Ljubljane.«

Vidite v tem omembo kateregakoli kandidata? Na naslovnici Reporterja sta sicer Zoran Janković in Anže Logar, vendar si vse do zdaj na RTV Slovenija niso drznili določati celo tega, kakšne naj bodo naše naslovnice! A Kadunc je šel pri zatiranju svobode tiska čez vse meje. RTV Slovenija ni nekakšna njegova privatna čevabdžinica, ampak javni servis za vse državljane.

Verjetno je njegova samovolja tudi posledica našega nedavnega poročanja o njegovem konfliktu interesov. Pisali smo namreč o tem, da Kadunc prek svojega podjetja (Captain) in svojega sina Andraža Kadunca poslovno sodeluje z javnim zavodom RTV Slovenija, ki ga vodi. To je eklatantno kršenje Statuta RTV. Komisija za preprečevanje korupcije nam je danes poslala pojasnilo, da je pri Kaduncu že v eni drugi zadevi ugotovila kršitev dolžnega izogibanja konfliktu interesov. Zaradi tega so proti generalnemu direktorju RTV že uvedli ustrezne postopke. Hkrati zdaj obravnavajo tudi prej omenjeni primer, vendar še niso zaključili.

Pomeni, da Kadunc od RTV Slovenija dobiva denar na svoje zasebno podjetje, državljani pa so v zameno za njihov vsakomesečni prispevek za RTV od njega deležni cenzure. Očitno gre ta cenzura tudi v smeri interesov Zorana Jankovića za onemogočanje konkurence na volitvah.