muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V NSi se pripravljajo na evropske volitve

Deli na:
V NSi se pripravljajo na evropske volitve

Matej Tonin in ekipa NSi - Foto: NSi

Članstvo NSi bo na današnjem kongresu obravnavalo programska izhodišča za prihajajoče evropske volitve. Ključne točke programa bodo močno gospodarstvo, spremembe migracijske politike ter premišljena zelena transformacija. NSi je tudi že zaključila z evidentiranjem kandidatov, končno kandidatno listo pa bodo potrjevali v začetku prihodnjega leta.

Današnji kongres v Horjulu, na katerem se bo po pričakovanjih zbralo okoli 500 članov stranke, bo tako posvečen predvsem temam, ki jih bodo v stranki izpostavili pred tokratnimi volitvami evropskih poslancev. O njih bodo danes z gosti razpravljali tudi na treh panelnih razpravah.

Programska izhodišča so tokrat strnili v geslo Močna, varna, zelena Evropa. V stranki se zavzemajo za poslovno okolje, naklonjeno inovacijam in razvoju. Na področju varnosti poudarjajo nujnost drugačne migracijske politike in azilnih postopkov, kot nujno ocenjujejo tudi krepitev zunanjih meja EU, v okviru tega pa "gradnjo kredibilnih sil za intervencijo". Izpostavljajo tudi "trezno in realistično" zeleno transformacijo.V opozicijski NSi pa se na boj za stolčke v Evropskem parlamentu pripravljajo tudi kadrovsko. Zaključili so že evidentiranje kandidatov, končno sestavo kandidatne liste bodo potrjevali v začetku prihodnjega leta. Barve NSi na evropskem političnem parketu trenutno zastopa evropska poslanka Ljudmila Novak, ki pa še ni sporočila, ali se bo odločila za vnovično kandidaturo.

Na kongresu se sicer stranka ne bo izognila niti aktualni politični situaciji, ki se je bo v osrednjem nagovoru dotaknil prvak stranke Matej Tonin. Ta ocenjuje, da se je Slovenija znašla v političnem kaosu, najboljša možnost za izhod iz "politične krize" pa bi po njegovih besedah bilo oblikovanje drugačne vladne koalicije, za katero da na političnem parketu z vsakim dnem narašča pripravljenost.